Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mi znamo što hoćemo'

Radnici Jadrankamena provalili u upravnu zgradu tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Jadrankamena iz Pućišća na Braču prosvjeduju danas u Splitu gdje su se iz trajektne luke u koloni, uz transparente i zviždanje, uputili gradskim ulicama do Poljičke ceste gdje je zgrada uprave Jadrankamena.

Trajektom s Brača oko 9 sati u Split je stiglo oko 300 radnika Jadrankamena i članova njihovih obitelji, među kojima ima i djece, s njima su stigli i članovi udruge branitelja Domovinskog rata s Brača, a u splitskoj trajektnoj luci prosvjednicima se pridružila i skupina radnika Dalmacijavina.

Prosvjednici, uz glazbu s malog kamina, zviždanje i povike uzvike, nose i transparente s kojih se uz ostalo može pročitati: 'Bajić, zar čekaš da ulica riješi kriminal', 'Jadrankamen je opljačkao Bruno Orešar', 'Mi znamo što hoćemo', 'Ustajte radničko roblje'.

Radnici Jadrankamena jučer su najavili prosvjed ulicama Splita kako bi upozorili na teško stanje u Jadrankamenu, tvrtke nad kojom je Trgovački sud u Splitu jučer otvorio stečaj.

Radnici Jadrankamena plaće nisu dobili od studenoga prošle godine, a prosvjedom ulicama Splita uz traženje isplate zaostalih plaća traže i da menadžment tvrtke vrati desetak službenih vozila u pogone tvrtke u Pućišćima na Braču.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

Prema najnovijim informacijama, nezadovoljni radnici provalili su u upravnu zgradu tvrtke nakon što su se našli pred zatvorenim vratima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene