Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred zagrebačke skupštine

Prosvjed protiv izmjena zakona: "Lex Šerif je politička trgovina između Bandića i Plenkovića"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi triju stanaka prosvjedovali su pred zgradom Zagrebačke skupštine zbog donošenja "Lex Šerifa".

Članovi stranaka Zagreb je NAŠ!, Nova ljevica i Za grad pred zagrebačkom su Skupštinom održali prosvjed protiv izmjena zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, kolokvijalno nazvanog "Lex Šerif".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci DIP-a Objavljen popis donacija hrvatskim strankama: Iznenađenje na prvom mjestu Slika nije dostupna Zajednički angažman U Splitu se okupila prva predizborna koalicija, kandidat za gradonačelnika Jakov Prkić: "Nadamo se da s ovog mjesta kreće jedan dobar početak"

Iz stranaka poručuju kako bi izmjenama zakona gradonačelnici, župani i načelnici postali nesmjenjivi, a predstavnička tijela, poput Skupštine Grada Zagreba, ne bi više imala nikakvu ulogu u kontroli trošenja proračunskog novca.

"Lex Šerif politička je trgovina između Milana Bandića i Andreja Plenkovića. Bandić je osigurao HDZ-u većinu u Saboru, a ovime mu HDZ vraća uslugu i Bandić se ne treba brinuti za većinu u Gradskoj skupštini Grada Zagreba", rekao je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je NAŠ!.

Podsjetimo, izmjenama zakona ukinulo bi se postojeće zakonsko rješenje prema kojemu se  u slučaju neusvajanja proračuna gradova, općina ili županija, istovremeno raspuštaju predstavnička tijela i razrješuju gradonačelnici.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene