Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavili sindikati

Prosvjed na Praznik rada ove godine u Slavonskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri najveće sindikalne središnjice, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati najavili su prosvjed 1. svibnja na praznik rada.

700 prosvjednika krenut će u 8 sati ujutro sa zagrebačkog Glavnog kolodvora "vlakom solidarnosti" na put prema Slavonskom Brodu gdje će se održati prosvjed. Sindikalisti poručuju da prosvjedom traže veće plaće i kvalitetnija radna mjesta, a putovanje vlakom na prosvjed nosi određenu simboliku.

Pročitajte i ovo Ilustracija izbori 2024. Znate li da ovi izbori možda neće biti u nedjelju? Prvomajska proslava Praznik rada Velika prvomajska proslava na Maksimiru: Tomašević pozvao građane na grah i štrukle, otkrio tko će nastupiti

"Sjetimo se davnih godina, vlakom su građani Hrvatske selili u Slavoniju za boljim životom jer je Slavonija bila obećana zemlja. Danas vlakovima, autobusima i svim drugim prijevoznim sredstvima radnici, građani Hrvatske svih dobi, a pogotovo mladi ljudi sele iz Hrvatske, sele iz Slvonije, sele iz Dalmacije, sele iz Like i sele iz cijele Hrvatske", kaže Mladen Novosel, predsjednik SSSH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene