Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitali smo...

Prosudite: Koliko se beogradska špica razlikuje od zagrebačke?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulica Strahinjića bana godinama je poznata kao 'Silikonska dolina' – mjesto gdje se okupljaju bogati i zgodni Beograđani, ali i oni koji se tako osjećaju. Ondje je, baš kao i na zagrebačkoj špici, najvažnije vidjeti i biti viđen. Ima li razlike?

'Napucani momci, lijepe djevojke, dobri automobili', upravo tim riječima Beograđanka Ana, koja radi u frizerskom salonu u famoznoj 'Silikonskoj dolini', opisuje koga i što se sve može ondje vidjeti. Dnevna je varijanta, kaže opuštenija, a prava akcija počinje navečer kada ondje kreću zagrijavanja za lude beogradske noći. Nadimak Silikonska dolina ulica je dobila zbog brojnih atraktivnih djevojaka sa silikonskim grudima i usnama koje su ondje voljele provoditi večeri.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Danas, kažu, više baš i nije tako. No neke druge stvari, poput ljubavnih uleta, ne gube na 'šarmu'. Ima različitih dečkiju, kaže studentica Anja, pa tako i uleta. 'Više se ne spoznavaju s imenom nego: baš sam otvorio jedan novi kafić, samo se javi na moje ime. To je novi ulet', s osmijehom prepričava Anja. Ipak, kaže da ne treba imati predrasude je da se na svakom 'in mjestu' i u drugim gradovima može vidjeti svašta.

Pitali smo i nešto starije Beograđane što kažu na svoju špicu i mlade koji se ondje okupljaju. ' Odakle im pare za to? Od poštenog posla ne! Prostitucija, droga, preprodaje, muvanje', kaže jedna gospođa kojoj je nevjerojatno da toliko ljudi po čitave dane samo ispija kave.

Beograđankama i Zagrepčankama definitivno je zajedničko da se sve obožavaju dotjerivati i lijepo izgledati. 'Mislim da smo mi nacija koja najviše voli da se dotjeruje i ulaže u sebe', kaže Ana. 'Iako nemaju nešto para, ali na izgled se polaže. To je činjenica', kaže Anja. Hm, zvuči poznato?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene