Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50.000 porcija

Proslava 1. svibnja u Maksimiru uz grah, zabavu i političare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoštvo Zagrepčana od jutarnjih sati pristiže u Maksimir, gdje se i ove godine, u organizaciji Grada Zagreba, proslavlja Međunarodni praznik rada, uz kulturni program i više od 50.000 porcija graha.

Prigodni program počeo je u 10 sati uz ZET-ovu limenu glazbu, a u 11 sati na velikoj maksimirskoj livadi krenula je podjela porcija tradicionalnog prvosvibanjskog graha. U isto vrijeme na velikoj pozornici započeo je kulturno-zabavni program s nastupima dječjih zborova, plesnih skupina, kulturno-umjetničkih društava i estradnjaka.

Prijepodne u Maksimiru proteklo je bez sindikata koji u 12 sati organiziraju prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića.

Uz tisuće građana u Maksimir su stigli i političari, kojih je ove godine zbog lokalnih izbora više nego lani. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se natječe za peti mandat, dijelio je besplatni grah i karanfile. Uz dijeljenje karanfila, s građanima se družio i njegov protukandidat iz SDP-a Rajko Ostojić, a dolazak je najavio i Vladimir Ferdelji, kandidat koalicije HSLS-a, HSS-a, Zelene liste i Demokratske stranke umirovljenika.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević "Trebaju se zapitati" Tomašević komentirao ostavku Vučemilović: "Most će treći put dovesti HDZ na vlast" Prvi maj na Maksimiru Na Maksimiru Zagrepčanima tradicionalno za Prvi maj grah i nastup Gibonnija

>> 'Kriza ne smije biti izgovor za rušenje radničkih prava i udar na dostojanstvo ljudi'

Kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a Rajko Ostojić, čestitajući građanima Praznik rada, u izjavi novinarima istaknuo je ključne točke svojeg izbornog programa - otvaranje novih radnih mjesta, stavljanje u funkciju zapuštenih gradskih prostora, poboljšanje prometa i rješavanje pitanja Jakuševca.

Najviše pozornosti izazvao je dolazak u Maksimir gradonačelnika Milana Bandića, praćenog brojnim suradnicima i pristašama odjevenima u narodne nošnje.

Novinarima je izrazio zadovoljstvo prazničnim raspoloženjem u Maksimiru, za koje je rekao kako se nada da ga neće umanjiti najavljeni prosvjed na Trgu bana Jelačića.

'Zagreb živi bolje od ostalog dijela Hrvatske, ali još uvijek nedovoljno dobro. Moramo svi još bolje raditi, bolje se organizirati i još više štedjeti', poručio je. O svojem izbornom programu nije htio govoriti, rekavši da će o tome tek nakon 5. svibnja, kada počinje službena kampanja.

Iako je današnja prvosvibanjska proslava u Maksimiru bila najavljena bez politike i promidžbe, ulaz su od ranih jutarnjih sati okupirali štandovi stranaka s programima njihovih gradonačelničkih kandidata. Uz spomenute, štandove su imali i Hrvatski laburisti, Pravaški blok i nezavisni kandidat za gradonačelnika Marko Francisković.

Na središnju proslavu u Maksimir bi, kako je najavljeno, oko podneva trebao stići i predsjednik Republike Ivo Josipović kako bi se susreo s građanima i čestitao im Praznik rada.

Dolazak sindikalnih čelnika i sindikalaca očekuje se poslijepodne, nakon završetka prosvjeda na Trgu bana Jelačića. (Hina)


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene