Obavijesti Video Pretražite Navigacija
srpanjski pad

Ima li razloga za brigu? Objavljeni novi podaci o plaćama u Zagrebu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Skomrlj / CROPIX
Medijalna netoplaća za srpanj iznosila je 1116 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna isplaćena netoplaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za srpanj iznosila je 1309 eura, što je nominalni pad za 0,6 posto u odnosu na lipanj, ali porast za 12,8 posto u odnosu na srpanj lani, pokazuju podaci Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za srpanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 1141 euro, prosječna zagrebačka netoplaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 168 eura.

Pročitajte i ovo Ruševine zgrada uništenih tijekom izraelskih zračnih napada u izbjegličkom kampu Rafah na jugu pojasa Gaze - 4 Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO U tijeku najžešće bombardiranje Gaze dosad, situacija sve kompliciranija: Izrael teško optužio Iran, Iran prozvao SAD, javio se Egipat...

Najviša prosječna mjesečna netoplaća u pravnim osobama za srpanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2108 eura.

Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 708 eura.

Medijalna netoplaća za srpanj iznosila je 1116 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Pročitajte i ovo Bačve za ulje Pljačkaju i groblja Ukrali više od 37 tona tekućeg zlata: "Ni kap nije ostala"

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za srpanj ove godine iznosila je 1862 eura, što je pad za 0,5 posto u odnosu na lipanj, ali porast za 15,1 posto u odnosu na srpanj 2022. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene