445894
445894
445894
445894
445894

Proširena istraga zbog smrti Bojana Bešića u pulskom zatvoru

  • , 08.08.2016., 13:03
  • Autor:
  • komentara

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo proširilo je istragu u slučaju 25-godišnjeg Bojana Bešića, koji je sredinom studenog prošle godine smrtno stradao u tzv. gumenoj sobi zatvora u Puli.

 
 
 
 
Ekskluzivna snimka posljednjih trenutaka Bojana Bešića (Video: Provjereno
Ekskluzivna snimka posljednjih trenutaka Bojana Bešića (Video: Provjereno

Općinsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o proširenju istrage protiv dvojice čuvara pulskog zatvora, 47-godišnjaka i 49-godišnjaka, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti

U rješenju objavljenom na službenim stranicama stoji kako postoji osnovana sumnja da osumnjičenici 16. studenog 2015. nisu odredili i rasporedili službenika odjela osiguranja na videonadzor, što je protivno odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora. Radi se o 47-godišnjem voditelju odjela osiguranja pulskog zatvora, koji je naredio smještaj zatvorenika Bojana Bešića u posebno osiguranu prostoriju bez opasnih stvari te 49-godišnjaku, koji je tog dana bio dežuran samostalni nadzornik pravosudne policije.

Osnovano se sumnja, navodi se u rješenju, da zatvorenika smještenog u posebno osiguranu prostoriju bez opasnih stvari, a u kojoj se nalazi kamera koja prikazuje stanje u prostoriji na zaslonu računala koje se nalazi u prostoriji do ureda dežurnog u zatvoru, nije nadgledao službenik odjela osiguranja uslijed toga nije pravodobno uočeno da je zatvorenik tijekom boravka u navedenoj prostoriji iz odjeće izvukao upaljač i njime zapalio izolacijsku oblogu prostorije načinjenu od spužve presvučene umjetnom kožom.

Požar se brzo proširio prostorijom te se dim iz prostorije proširio na hodnik u prizemlju zatvora, a ugasili su ga vatrogasci. Zbog požara su bili ugroženi životi i zdravlje djelatnika zatvora i zatvorenika te je postojala opasnost da se požar proširi i na ostale dijelove zgrade zatvora.

Zatvorenik koji je izazvao požar preminuo je u posebno osiguranoj prostoriji bez opasnih stvari uslijed otrovanja ugljikovim monoksidom, stoji u rješenju Općinskog državnog odvjetništva.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se