Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan radić

Proračun ostaje bez 7 milijardi eura, ali gradonačelnik ima plan kako povećati plaće građanima

Aktualno Galerija Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 6 Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 6 Foto: DNEVNIK.hr Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 5 Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 5 Foto: DNEVNIK.hr Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 4 Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 4 Foto: DNEVNIK.hr Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 3 Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Veće plaće zaposlenima u Osijeku - 2 Galerija 1/6 >>
Zaposleni Osječani od nove godine imat će veće plaće. Naime, 1. siječnja ukida im se prirez od 13 posto, a Grad neće povećati poreznu stopu na dohodak i time ublažiti manjak u proračunu.

Proračun će ostati bez 7 milijuna eura, a gradonačelnik ga planira popuniti drugim izvorima. Na primjeru vatrogasca, učitelja, profesora i liječnika, pokazao je koliko će zaposleni građani biti u plusu. Izračunao je i da će plaće u Osijeku biti veće u odnosu na druge velike gradove, koji planiraju uvesti poreze.

Pročitajte i ovo Goran Grlić Radman Dnevnik Nove TV te pita Treba li Hrvatska blokirati Srbiju u pregovorima s Europskom unijom? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

"Učitelj predmetne nastave, njegova neto plaća koja je sada 1125 eura, od 1.1.2024. bit će 1151 euro, znači imat će povećanje plaće na godišnjoj razini od 309 eura. Ako to uzmemo usporedbu sa preostala tri velika grada, znači da će učitelj s tom plaćom u Splitu imati 133 eura manju plaću, u Rijeci 213 eura manju plaću u Zagrebu 319 eura manju plaću", obavijestio je novinare gradonačelnik Ivan Radić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene