Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lex Perković

Propao pokušaj otvaranja rasprave o izmjenama Ustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Propao je još jedan pokušaj otvaranja rasprave na saborskim tijelima o izmjenama Ustava na kojima inzistira SDP paralelno dok odbija kompletnu provedbu takozvanog 'lex Perković'. SDP nije skupio kvorum te nije mogao provesti glasovanje o svojem prijedlogu ustavnih promjena.

SDP ne odustaje od inicijative za promjenu Ustava kojom misle da će riješiti slučaj Perković a pritom izbjeći izručenje koje traži Njemačka.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "Bio sam u pravu" Grbin: "Idemo na nove izbore. To nije nenormalno u drugim zemljama, samo se u Hrvatskoj čudimo" Peđa Grbin samo jedna u nizu afera Grbin očekuje potporu oporbe: "Smjena ministra i savjetnika ne znači ništa, predložit ćemo raspuštanje Sabora"

Peđa Grbin na saborskom je odboru za zakonodavstvo iznova predložio promjenu Ustava po kojoj bi teška ubojstva političkim motivom bila kaznena djela bez zastare.

>> Oporba se obrušila na Vladu: Hitno mijenjajte 'lex Perković'!

U ime HDZ-a Davorin Mlakar kazao je kako je ovo bespotreban SDP-ov pokušaj koji treba ignorirati. Ovim, kazao je Mlakar, pokušava se zavarati javnost hrvatska i europska da se nešto pokušava napraviti, a zapravo se ne radi ništa.

Davorin Mlakar je kazao i kako je očekivao da će nakon kritika iz EU i jučerašnjih najava sankcija već danas SDP umjesto izmjena Ustava predložiti izmjenu zakona o pravosudnoj suradnji zemalja članica EU u kaznenim stvarima tzv lex Perković.

SDP-ova Ingrid Antičević govoreći u korist izmjena Ustava kazala je da su one upravo jamstvo za provedbu europskog uhidbenog naloga jer rješavaju problem zastare, a s druge stane kazala je da svi oni na koje se mijena tiče neće mirno spavati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene