Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet dana potrage

Slovenski turist pronađen mrtav!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pet dana iscrpljujuće potrage, pripadnici HGSS-a, pronašli su nestalog slovenskog planinara koji se uputio na uspon na Svetog Iliju na Pelješcu.

Tijelo je pronađeno na vršnom djelu planine području Kabla izvan puteva na strmijem dijelu. 

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Skočio s broda završio u Novalji Pronađen turist koji je skočio pa nestao s party broda! "Hvala svima, jer ovo je sretan završetak potrage"

>> Pelješac: Tri ekipe GSS-a tragaju za nestalim Slovencem!

 HGSS je izvijestio kako je slovenski turist skrenuo s puta, vjerojatno u namjeri fotografiranja krajolika, te je pao niz oštre i strme stijene. Nakon pada, uspio se popeti do nekog zaklona u hladu stijena, nakon čega je preminuo. Na tijelu se vide ozljeda uzrokovane padom, no točan uzrok stradavanja znati će se nakon očevida i istrage. Tijelo nesretnog slovenskog turiste, pripadnici HGSS-a spustiti će sa planine nakon očevida.

Sveti Ilija izuzetno je atraktivna turistička destinacija mnogih posjetitelja ovog kraja. U posljednjih desetak godina ovo je peti fatalni ishod planinarenja po svetom Iliji. U svim slučajevima radilo se o ljudima koji su se sami uputili u planinu, podcijenivši moguće opasnosti i koji su sa nepoznatog mjesta skrenuli sa puta.

Nesreće sa smrtnim ishodima na Sv. Iliji bile su gotovo redovite sve do prije šest godina. Ova nesreća je prva nakon što je HGSS u međuvremenu kvalitetno uredio i označio staze, osposobio i potencijalni vodički kadar, napravio helidrom za potrebe spašavanja na planini.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene