Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali Albanci

Jedan pronađen živ, drugi mrtav, za trećim se još traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na obali otoka Mljeta danas je pronađeno tijelo jednog od trojice Albanaca koji su u srijedu nestali kod rta Oštro, nakon čega su na južnom Jadranu hrvatske s crnogorskim i albanskim pomorskim vlastima pokrenule zajedničku akciju traganja i spašavanja.

U traganju su sudjelovali zrakoplov Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, brodice i brodovi Lučke kapetanije u Dubrovniku, Obalne straže, Hrvatske ratne mornarice i Pomorske policije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Nema konkretnih rješenja Srbijanski predsjednik istaknuo tri cilja na Kosovu: "Najteži je dio zaštita državnih interesa i imovinskih prava" Slika nije dostupna Zatvor na lošem glasu Pakistanci i Albanci sukobili se u grčkom zatvoru, osoba osoba u teškom stanju

Prvi dan nitko od njih nije nađen, a drugi dan na obalu otoka Mljeta isplivao je jedan od nestalih Albanaca. Nedugo zatim je pronađena prevrnuta brodica i utopljenik pokraj nje. Tijekom večeri tijelo utopljenog Albanca brod 'Danče' dubrovačke Lučke kapetanije prevest će u Dubrovnik.
Akcija traganja i spašavanja se nastavlja pretragom obalnog područja i voda otoka Mljeta. U akciju su na kopnu uključeni pripadnici Gorske službe spašavanja iz Dubrovnika i Orebića te vatrogasci s otoka.
Dosadašnju potragu ometali su olujni jugo i kiša, pa su manja plovila koja sudjeluju u potrazi u nekoliko navrata prekidala potragu i tražila zaklon. Potraga na kopnu još traje, a sutra se nastavlja i na moru. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene