Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mitrovski zatražio razrješenje

Pronađen pijan: Zamjenik ŽDO-a zatražio razrješenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Emil Mitrovski je duboko potresen i ogorčen na medijski linč koji se vrši na njega.

Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika u Vukovaru Emil Mitrovski za kojega je županijski državni odvjetnik Božidar Piljić zatražio stegovni postupak i razrješenje s dužnosti jer je u automobilu pronađen pijan, priopćio je danas kako je 23. lipnja sam pismenim putem zatražio svoje razrješenje jer je, uz ostalo, 'duboko potresen i ogorčen na medijski linč' koji se vrši na njega.

Pročitajte i ovo Djevojčica iz Nove Gradiške Doznaje Dnevnik Nove TV Optužnica protiv roditelja zbog smrti djevojčice iz Nove Gradiške: Majka za preostalo troje djece ni ne pita iako ih ima pravo i viđati Slika nije dostupna Naveo puno manju vrijednost A ima najmanje 300 kvadrata: Za Žinićevog zamjenika Rosavca luksuzna kuća u vinogradu je samo - klijet

>> Zatraženo razrješenje zamjenika ŽDO-a zbog teškog pijanstva

'Vrlo indikativna činjenica je da je vijest obznanjena u medijima tek nakon mjesec dana od samog događaja koji se dogodio 25. svibnja, a to je procurilo u javnost nakon inzistiranja određenih osoba koje su me pošto-poto htjele diskreditirati kao čovjeka i profesionalca' tvrdi Mitrovski.

Priznaje kako je napravio pogrešku zbog koje se kaje, ali ističe činjenicu da u 50 godina života i 20 godina profesionalnng rada kao odvjetnika, suca i državnog odvjetnika nikada nije imao niti jednu mrlju, niti jedan stegovni postupak niti prekršajnu prijavu.

'Ovakva se pogreška mogla dogoditi svakome od nas'

'Zbog navedenog držim da nisam zaslužio da me se na ovakav način razapinje u medijima, zbog jedne pogreške koja se mogla dogoditi svakome od nas', navodi Mitrovski.

Inače, Mitrovskog se tereti da se ponašao suprotno temeljnim načelima Etičkog kodeksa državnih odvjetnika te nanio štetu ugledu državnog odvjetništva. Zbog toga je od Državnog odvjetničkog vijeća zatražena najteža stegovna kazna - razrješenje s dužnosti, objavljeno je na internetskim stranicama Državnog odvjetništva.

Policija je 51-godišnjega Mitrovskog, nakon dojave građana, pronašla u teškom pijanom stanju 25. svibnja ujutro u njegovu osobnom automobilu. Tek kad je došao svijesti, alkotestom je utvrđeno da ima 2,17 promila alkohola u krvi. Nakon izlaska iz bolnice otišao je na bolovanje, a županijski državni odvjetnik Piljić zatražio je internu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene