Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Puli

Uhićen muškarac (55) koji je htio zapaliti zgradu policije

Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9
Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9 Goran Sebelic / CROPIX
Aktualno Galerija Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 5 Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 5 Foto: Goran Sebelic / CROPIX Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 8 Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 8 Foto: Goran Sebelic / CROPIX Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9 Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9 Foto: Goran Sebelic / CROPIX +0 Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 4 Galerija 1/4 >>
Završena je potraga za počiniteljem koji je 26. ožujka pokušao zapaliti zgradu policije u Puli.

Policija je pregledala nadzorne snimke te je jučer uhitila muškarca koji je pokušao zapaliti zgradu policije na Trgu Republike u Puli.

"Temeljem naloga nadležnog suda obavili su pretragu 55-godišnjaka i njegova doma te su pronašli odjeću koju je počinitelj imao na sebi u trenutku kada je pokušao zapaliti zgradu, kao i druge predmete koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela", napisali su iz PU istarske.

Pročitajte i ovo Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9 nema ozlijeđenih Oko zgrade policije prolio zapaljivu tekućinu koju je zapalio

Osumnjičeni je po završetku istrage u četvrtak ujutro priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave.

Riječ je o muškarcu koji se u nedjelju prvo dovezao do autobusne stanice ispred zgrade policije u Puli te izvadio nekoliko plastičnih boca koje su bile napunjene zapaljivom tekućinom. Zatim je tekućinu iz tih boca prolio kod ulaza u zgradu i na parkiralištu, a nekoliko trenutaka kasnije tekućinu i zapalio.

Pročitajte i ovo Ilustracija životinje preminule U ovoj županiji upozoravaju vozače na nalete divljači

Osim što je ugrozio imovinu, mogli su stradati i ljudski životi. "Na taj je način izazvao opasnost za život i tijelo policijskih službenika i stranaka koje su se nalazile u zgradi, prvenstveno osobe koja se u tom trenutku nalazila u prostoriji za zadržavanje, s obzirom na to da se prostorija zbog požara ispunila dimom", dodali su iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene