Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuli inicijativu

Promjene voznog reda izazvale nezadovoljstvo: Učenici svakodnevno kasne u školu ili dolaze prerano

Buna protiv novog voznog reda vlakova u Istri. Srednjoškolci, koji su i najbrojniji putnici, ali i njihovi roditelji, peticijom traže da se on promijeni, jer kažu da nikako nije usklađen sa školskim rasporedom. Ili se satima ranije dolazi u školu, ili se na nastavu kasni.

Promjena voznog reda vlakova u Istri na perone je dovezla nezadovoljstvo. Srednjoškolci, koji su i najbrojniji putnici, kažu da je slagan kao da oni ne postoje.

Gimnazijalka Antonela, primjerice kad je u jutarnjoj smjeni mora doći u školu u Pazin čak sat vremena ranije, a situacija nije puno bolja ni kad je u popodnevnoj smjeni. 

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 5 Teška željeznička nesreća Sanira se pruga kod Rijeke, financijska šteta za mnoge velika: "Gradi se i privremena prometnica do mjesta nesreće"

"Škola mi završava u 20 sati u popodnevnoj smjeni i onda čekam vlak do 21:10 i to traje jedno pola sata do doma. Dođem doma oko 21:40, ali neki putuju još i dalje i kasno su kući", rekla je Antonella Drandić.

Kod Anđe, koja iz Kanfanara putuje u medicinsku školu u Puli problem je drugačiji. Ona redovito kasni u školu, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar

"Ujutro mi kasnimo, jer nam škola počinje u 7:00, a poslijepodne ili moramo čekati vlak ili nas puste ranije sa sata kako bi stigli", istaknula je Anđa Paulinić.

Roditelji su očajni. Mnogima je, kažu, ovo jedina opcija odlaska u školu.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Analiza Dnevnika Nove TV Tko će zasjesti u vruću fotelju? "To je na neki način ukleto ministarstvo, bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer izvući zeca iz šešira"

"Nemaju autobus, konkretno moj sin. Mi živimo na području Milotskog brijega. Mi da bi došli do Pule, moj sin bi svako jutro morao krenuti s autobusom koji obilazi sva sela. To je skupa opcija koja roditelje košta", napomenula je Isabella Starčić, majka srednjoškolca.

Pa su se udružili u inicijativu, i peticijom traže promjene voznog reda koje bi, ističu, išle na ruku većini putnika u Istri – srednjoškolcima. Traže i veći broj linija.

Više pogledajte u priloženom videzapisu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene