Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprezno u prometu

UDARNI turistički vikend: Kilometarske kolone na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog teške prometne nesreće u tunelu Plasina, između čvorova Otočac i Perušić, na autocesti A1, promet u smjeru Splita teče jednim trakom, otežano i sporo, dok se u smjeru unutrašnjosti vozi nesmetano, izvijestio je HAK oko 19,30 sati.

I dalje je pojačan promet u oba smjera na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo. Na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko kilometra. Na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema Lučkom kolona je oko dva kilometra, a iz smjera Jankomira oko kilometra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja pred naplatnom postajom Trakošćan kolona je oko tri kilometra, a na Zaprešiću, u smjeru Zagreba je kilometar.

Autocestom A3 Bregana-Lipovac pojačan je tranzitni promet u smjeru Lipovca, odnosno graničnog prijelaza Bajakovo.

Osim na autocestama, promet je ppojačanojačan i na Istarskom ipsilonu te duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.

I dalje je pojačan promet u oba smjera na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo.

Na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko kilometra, a na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema Lučkom kolona je oko dva kilometra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja pred naplatnom postajom Trakošćan kolona je oko šest kilometara.

Autocestom A3 Bregana-Lipovac pojačan je tranzitni promet u smjeru Lipovca, odnosno graničnog prijelaza Bajakovo.

Osim na autocestama, promet je pojačan i na Istarskom ipsilonu te duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore Gužve na Lučkom - 6 HAK I POLICIJA Sezona se zahuktava, produženi je vikend, gužve na cestama su tu: Prije puta dobro se informirajte i imajte na umu ove savjete

>> Idete put Jadrana? Doznajte kojim je putem bolje - autocestom ili starom cestom!

Putujete li na Jadran autocestom, na cestarinu ćete potrošiti 180, a na gorivo 370 kuna. Starom cestom putovat ćete nešto duže, te na gorivo potrošiti 330 kuna, a na dobar zalogaj i kavu ili sok do 200 kuna. Konačna računica kaže da ćete na staroj cesti nešto i uštedjeti

Gužve na graničnim prijelazima s Hrvatskom

U subotu se na prijelaz granice na jugu BiH prema Hrvatskoj kod Metkovića čeka sat vremena, a velike gužve bilježe se i na drugim graničnim prijelazima i prometnicama širom BiH.

Kako su izvijestili iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba na graničnom prelazu Doljani između Čapljine i Metkovića na izlazu iz BiH čeka se oko sat vremena. Na alternativnim graničnim prijelazima iz BiH prema hrvatskome jugu u Crvenome Grmu i Orahovlju se čeka do 20 minuta.

Istodobno na graničnom prijelazu Gradiška na ulazu u BiH iz Hrvatske su jednosatna zadržavanja. Na graničnom prijelazu Izačić na sjeverozapadu zemlje na ulazu u Hrvatsku čeka se do 30 minuta. Na drugim graničnim prijelazima kraća su zadržavanja.

U većini trajektnih pristaništa i luka promet je pojačan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene