Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VERBALNA PALJBA U SABORU

Benčić oštro o izjavama vladajućih: "Građanima koji su se većinu svog života osjećali pos*ano, poručuje da su si sami krivi"

Gordan Jandroković i Davor Dretar Drele
Gordan Jandroković i Davor Dretar Drele Foto: DNEVNIK.hr
Nakon jednomjesečne stanke, Hrvatski sabor počeo je redovito proljetno zasjedanje. Zastupnici su na saborskom aktualcu pitanjima rešetali premijera i ministre. Premijer je najavio kako bi država ponovno mogla limitirati cijene goriva, ako će cijene rasti i idući tjedan.

-Aktualnim prijepodnevom počelo je zasjedanje Sabora

-Tijekom saborskog aktualca zaiskrilo je između premijera i zastupnica Selak Raspudić i Benčić

-Premijer je najavio kako bi država ponovno mogla limitirati cijene goriva, ako će cijene rasti i idući tjedan

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku: 

17:30 Zaiskrilo je na temi Hrvata u Bosni i Hercegovini. Prvo je MOST-ovac Nino Raspudić rekao premijeru Andreju Plenkoviću da je otvorio front prema Dodiku, vjerojatno po nalogu iz Bruxellesa, da bi mu ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman uzvratio kako nastupa s toliko nepoznavanja i politikanstva.

"Možda je bolje čitati Hegela, nego govoriti ono što nije točno", kazao je Grlić Radman Raspudiću.

MOST-ovac nije ostao dužan. Kad mu je ministar prigovorio kako se ne razumije u diplomaciju, Raspudić je odgovorio kako je i bolje da ne zna o sluganskoj diplomaciji te poručio:

"Vi djelujete kao anesteziolog kidanja političke glave Hrvatima u Bosni i Hercegovini". 

15:39 Premijer Andrej Plenković Saboru podnosi izvješće o sastancima EU Vijeća. 

15:20 U slobodnom govoru Sandra Benčić osvrnula se na popis stanovništva i iseljavanje. "Saznali smo gdje se građani 30 godina nakon neovisnosti nalaze. Saznali smo da su stranke dovele do toga da imamo gotovo milijun stanovnika manje nego prije 30 godina.

Saznali smo da je taj manjak stanovnika posljedica negativnih migracija i da su Hrvatsku u zadnjih nekoliko godina napustile na tisuće ljudi. Mi gubimo dvije generacije odjednom. Kako je došlo do toga da se u Hrvatskoj ne može živjeti od rada? HDZ je stvorio ne poduzetnički sloj, već gazdinski sloj. Oni koji su za nulu dobili tvornice", izjavila je. 

Osvrnula se na kolumnu Ive Anića i kazala kako je on u kolumni pisao o stoci sitnog zuba, tvorevini, koju je kaže, smislio Franjo Tuđman. "Htjela sam da ovo čujete, da bi shvatili koliko vaši ministri poput Grlić Radmana duboko vrijeđaju građane kada kažu da im je u Hrvatskoj super. Nije da on laže, ne, njemu je zaista super. Grlić Radmanu je super, ali on takvim izjavama građanima dodatno nabija na nos koji su se većinu svog života osjećali doslovno posrano. Jer on im time poručuje da su si sami krivi. 

Pa i premijer im je poručio da su jednostavno prepesimistični. Da, prepesimistični su, jer se ne znaju veseliti novom mercedesu ili jahti svog gazde. To je Hrvatska 2022", poručila je.

14:30  Saborsko zasjedanje nastavljeno je slobodnim govorima. 

14:13 Predsjednik Sabora Gordan Jandroković odredio je pauzu od 15 minuta.U 14.30 na rasporedu su slobodni govori, u 15.30 premijer Plenković podnosi izvješće o sastancima EU Vijeća. 

13:39 Sabina Glasovac (SDP) govorila je o epidemiološkoj situaciji i zdravstvenim radnicima. "Dvije godine zdravstveni radnici žive u potpunoj mobilizaciji. Opterećeni su, a vi njihove prijedloga ne slušate nego sve lomite preko koljena. Što će se dogoditi kada liječnici u još većem broju počnu napuštati Hrvatsku i hoćete li se osjećati odgovornim", upitala je premijera.  "Drago mi je da pratite filmove sad već od prije 40 godina, pomažete Hajdaš Dončiću", poručio je premijer SDP-ovki osvrnuvši se na njezinu raniju izjavu da je premijer nervozan. 

13:08 "Generalnog zatvaranja škola neće biti", poručio je ministar Fuchs u Saboru. 

12:54 Siniša Hajdaš Dončić (SDP) govorio je o nabavci borbenih aviona. Kaže da je točan iznos tih aviona ostao nepoznanica. "Zanima me zašto vi taj ugovor ne objavite, da građani znaju za što je taj novac potrošen. Hoćete li taj ugovor objaviti ili nećete?", upitao je SDP-ovac premijera. 

Premijer se potom obrušio na SDP-ovce, Grbina, Ahmetović i Sinišu Hajdaš Dončića. 

"Izbacili ste 18 članova stranke. Grbin krene pristojno, kulturno pa završi na predstojniku Ureda Frki Petešiću. Onda odjedanput 2,10 metra se pretvori, kako kaže jedan komentator, u liliputanca. Sitničav, bezvezan, nebitan, gori od Bernardića, što nije lako, politički nije lako. Ta sinteza tolike političke netalentiranosti s vaše strane, gotovo mi vas je žao.

Što se tiče Ahmetović, načelnica Omišlja, koja je gotovo rukama demontirala gradnju LNG terminala koji Hrvatskoj osigurava diverzifikaciju opskrbe plinom i energetsku sigurnost, sada dođe mene inputirati, ona završi još sitnije i gore od Grbina – na Sanaderu. To je rezime, to su dometi. Tužno. Morao sam nešto reći jer mi je nekako gotovo pa dosadan Aktualni sat", poručio je Plenković.

Potom se obratio Siniši Hajdaš Dončiću. "Jeste li vi normalni? Znate li sadržaj tih ugovora? Ja ću predložiti ministru Banožiću da vas pozove sve.... ", kazao je premijer. 

Glavašević se javio za povredu poslovnika. Jandroković je potom objašnjavao da nema razloga za opomenu premijeru. 

Ahmetović se također javila za povredu poslovnika. "Premijeru da vas takva jedna debitantica poput mene može iznervirati, premijeru, baš mi je žao", poručila mu je. 

"Proglasite stanku da se premijer malo izrefreša, jer je Laki malo nervozan", poručila je Glasovac premijeru. "Dosadni ste, stalno se ponavljate s istom pričom. Jasno mi je ovo da pijete gusti sa šlagom", poručio je Hajdaš Dončić premijeru. "Živio gusti sa šlagom", kazao je SDP-ovac. 

12:40 Romana Nikolić (NZ) govori o aferi sa zapošljavanjem u Kutini. Kaže da je u cijeloj aferi najteže prošla zviždačica i da ju cijela situacija podsjeća na onu Ankice Lepej. "Meni se čini da se borite ZA korupciju", poručuje Nikolić premijeru. "Ukoliko nastavite s ovakvom politikom, možemo očekivati još veći pad stanovništva", kazala je.

12:35 Ministar Beroš govori o epidemiološkoj situaciji. "Danas imamo 1796 hospitaliziranih bolesnika, što je 4 manje nego jučer. Možemo primjetiti da je prisutna dinamika pada hospitaliziranih. Vjerujem da će to biti dobar znak", kazao je Beroš. 

"Nastojimo se brzo prilagođavati epidemiološkim trendovima. Ponosan sam što do sada nikome nije nedostajao respirator. Omikron je jako zarazan, brže se širi, no čini se da ne uzrokuje teže kliničke slike. Nema nam druge nego iz dana u dan pratiti epidemiološku situaciju", kaže. 

12:27 Mirela Ahmetović (SDP) govori o inflaciji. Kaže da Vlada ništa ne čini po pitanju cijena.  "Što hladnoća više stišće, to cijene više rastu", kaže. Napominje kako je EU ponudila zemljama članicama set mjera kako bi se zaštitila kućanstva. "Niz zemalja uvelo je neke od paketa. Koje mjere vi namjeravate poduzeti?", upitala je Ahmetović premijera. 

"Hrvatska za razliku od drugih članica EU, nije vidjela rast cijena struje, niti će ih doživjeti do 1. travnja. Ista je stvar i sa cijenom plina. Vlada prati kako da napravimo paket mjera koji će se sastojati od tri elementa. Nulti je limitiranje cijena goriva. Zatim nastaviti sa naknadama za socijalno ugrožene. Mi ćemo u slučaju povećanja cijena podići tu naknadu", kazao je. 

"O čemu vi pričate? Što mislite da će građani jesti struju ili plin? Građani će plaćati veće cijene namirnica. Kažete da ćete nastaviti sa socijalnim naknadama za ugrožene. S čijom zdravom pameti se igrate? Razmislite i o vašem ponašanju, jer vam dionice padaju, čak i u vašoj stranci. Čini se da je moja usporedba sa Sanaderom bila dobra", kazala je Ahmetović. 

12:19 Peđa Grbin (SDP) pitao je premijera koliko novca će biti uloženo u obnovu do lipnja. "Izrekli ste da ćete i dalje inzistirati da se rok za povlačenje novca za obnovu produlji", kazao je Grbin. "Imam prijedlog kako ubrzati obnovu. A to je u svaku od nekoliko tisuća zgrada koje čekaju obnovu stavite jednog Frku Petešića i u tom slučaju neće biti frke, jer vidimo kada postoji osobni interes onda obnova može ići jako brzo", kaže Grbin. 

12:10 Marijana Puljak (Centar) izjavila je kako je premijera htjela pitati više pitanja, no odustala je od toga, jer afera i pitanja ima previše. 

"Htjela sam vas pitati koliko ima članova HDZ-a koji su otišli iz RH, ali onda smo saznali i da obnove nema, a vi i dalje držite Horvata na mjestu ministra. Nemam vas što pitati, odustajem od zastupničkog pitanja", kazala je Puljak. "Hvala lijepo što nemate pitanja i to je dobro", kazao je premijer. 

12:04 "S SDP-om veze nemam, osim što blizu njima sjedim u klupama, jer drugog izbora nemam", izjavila je Katica Glamuzina (NZ) koja je premijera pitala o doktoratu Vice Mihanovića.

"Što se tiče predsjednika HDZ-a u drugom najvećem gradu, za sve one koji nisu shvatili iz pitanja, riječ je o Vici Mihanoviću koji je obranio doktorat na Sveučilištu u Osijeku. Koliko se to spominjalo u SDP-u, imao sam osjećaj da je to važnije od plana Andrije Krstulovića Opare kojeg gradonačelnik Splita Ivica Puljak koristi točkasto, što sam mu i rekao. Što se tiče doktorata, posebno povjerenstvo na Sveučilištu u Osijeku utvrdilo je da doktorat nije plagijat i ta je priča za nas završena.

Ako vas više zanima, pitajte ministra Fuchsa. Mihanović je u Gradskom vijeću i on će raditi na dobrobit Splita. Što se tiče znanosti, najbitnija je financijska alokacija. Hrvatska vjeruje u svoju budućnosti i prati globalne i europske trendove. Za znanost i obrazovanje ćemo investirati 7 milijardi kuna", odgovorio je Plenković.

11:28 Ivan Penava (DP) govori o popisu stanovništva. "Jedna čista nacionalna katastrofa", kaže. "Hoćete li hitno raspustiti aktualnu Vladu i okupiti sve stručnjake....tim činom možete vratiti vjeru u politiku", uvjeren je Penava. "Jel to vi kao desetogodišnji HDZ-ovac nudite nama koaliciju?", upitao je premijer Penavu. 

11:20 Sandra Benčić (Možemo!) kaže da Plenkoviću građani poručuju da čaša nije niti poluprazna, niti polupuna, već da je nema. 

"Neki dan ste izjavili da su građani sami krivi za stanje u zemlji jer vide čašu polupraznu. Vaša izjava da su građani prepesimistični dobila je dostajan odgovor od Borne Sora koji je rekao da čaše nema, da ste je ukrali. Stotine tisuća mladih ljudi koji su otišli, otišli su zbog nepravde i nepravilnosti. Jedna takva nepravda se događala godinama u HNB-u. Zašto to niste ranije regulirali?", upitala je Benčić premijera. 

On poručuje kako stvar u HNB-u nema veze s HDZ-om. Kaže da sve te podatke može čitati jedino iz medija. 

"Bilo bi lijepo se odmoriti u vašoj glavi na par dana. I misliti kako je u ovoj državi sve super, a građani na krivi način sve vide. To prebacivanje odgovornosti na druge nije obilježje lidera. Pozivam vas da prihvatite nekada kritike i da u skladu s time najavite promjenu, pa i ljudi koji ovdje sjede. Kada govorite o HNB-u, govori se da je njih 40 trgovalo dionicama onih banaka koje reguliraju", odgovorila mu je Benčić. 

10.58 Željko Lenart (HSS) upitao je hoće li Vlada konačno formirati Hitnu helikopterskumedicinsku službu, koja će koristiti namjenske helikoptere za svoj rad.

"Prije nekoliko dana imali smo razgovor i poduzeti su koraci s različitim dionicima te je uspostava službe ušla u strateške dokumente Ministarstva zdravstva. U tijeku su pripreme da se kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti investira u obrazovanje liječnika i sestara, nastojat ćemo iznaći način najboljeg modela, među kojima je i angažiranje onih koji se već time bave time", odgovor je premijera. 

10:43 "Premijer je nervozan jer je gladan jer stalno spominje salamu. Ne znam da li ste na dijeti ali mi ćemo vam rado kupiti 10 deka parizera, da ne budete gladni i da se možete vratiti na ovo pitanje i druge probleme", poručila je Selak Raspudić premijeru. "Evo jedna salama opomena za ovo što ste napravili jer to nije bila povreda poslovnika", dobacio joj je Gordan Jandroković.

"Pratite Jandrokovića, problem vam je u HDZ-u, a ne u Mostu", poručio je zastupnik Bulj Plenkoviću. 

10:36 Miro Bulj (Most) kazao je kako zna da premijer ima velike probleme. Nazvao ga je drugorazrednim i trećerazrednim igračem. 

"Znam da imate velike probleme, demontiraju vas europske insititucije, OLAF vašoj Gabi provjerava sredstava. Rekli ste da ćete fond solidarnosti riješiti jednim pozivom Ursuli ali očito ste trećerazredni igrač. Trenutno imamo najskuplje gorivo. Vi ste zamrznuli cijene goriva, ali narod zanimaju koje mjere ćete poduzeti za inflaciju?", upitao je Bulj premijera.

"Kada drugi put budem išao na Europsko vijeće, uzet ću vas iz Mosta da me malo uputite....ili da vas Božinović kao antivaksera uključi u Stožer. Vidim da se udružujete s krajnjom ljevicom. Vi sami za svoje ideje kažete da ste falili....", počeo je premijer svoju kritiku prema Mostu.

10:27 Selak Raspudić govori o broju zaposlenih u državnoj upravi. "Brojka se povećala za više od 6000 zaposlenih u godinu dana. Ispada da ste unazad 4 godine zaposlili 15 tisuća ljudi", kazala je. Kaže da je Središnji državni ured zaposlio na poslovima obnove Marija Peteka, sina Kreše Peteka. Premijeru je poručila Don’t look up, look down". 

10:26 Zastupnik Bulj je zatražio povredu poslovnika. "Na četničkim slavljima bio je vaš koalicijski partner Pupovac", poručio je Bulj premijeru. Zaradio je povredu poslovnika. 

10:20 "Neću vas pitati da li vam se osušilo grlo kada ste trebali nazvati Ursulu da produži rok iz Fonda solidarnosti ili se Ursula nije mogla javiti jer je bila na telefonu s europskim tužiteljem. Neću vas pitati ni zašto naričete nad nedostatkom medijske pažnje. Neću vas pitati ni zašto je Markov trg ograđen jer ste samo vi prepoznali terorizam. Neću vas pitati ni o mjenjanju šešira vašeg koalicijskog partnera Pupovca.....", započela je Marija Selak Raspudić (NZ) svoje pitanje premijeru. 

"Pitat ću Vas imate li podatak ili okvirni broj koliko je narastao broj zaposlenih u središnjoj i državnoj upravi u zadnje 4 godine?", upitala je. "Zastupnice, čestitam vam, pratimo medije, a ne samo intervjue.

Prvo ću se osvrnuti na ovu tezu o hrvatsko-srpskoj koaliciji. Vi kao glavna ljubiteljica Milanovića šutite kad se Milanović grli, hvali i partneruje s Dodikom. Gromoglasna tišina Mostovaca. Ništa, nula.

Jeste li vi raskinuli s Milanovićem? Kada aršini budu isti onda grakćite, ne vi nego ovi koji se i inače javljaju", odgovorio je premijer zastupnici. 

"Što se tiče EU, za razliku od vas i vašeg silnog utjecaja, Hrvatska je respektabilna članica. Što se tiče broja zaposlenih vjerojatno ih ima više. Ja taj pdoatak nemam u rukavu a ako ih ima više, zaposleni su da država bude učinkovitija", odgovorio je.

Gordan Jandroković i Davor Dretar Drele Marija Selak Raspudić Foto: DNEVNIK.HR

10:13 Vesna Vučemilović (HS) pitala je ministra Marića o inflaciji i uvođenju nulte stope PDV-a. "Imate li bilo kakve projekcije i hoćete li uvesti nultu stopu PDV-a i nižu stopu PDV-a i na koje proizvode", upitala je. Ministar nije imao konkretan odgovor, rekao je da PDV u idućim koracima Vlade neće biti zanemaren. 

"Odgovorom nisam zadovoljna", očitovala se Vučemilović o odgovoru. "Očekivala sam više. Sit gladnom ne vjeruje. Vi i ova Vlada, PDV je izabrala kao glavni punjač proračuna. Nikada niste krenuli s malo ozbiljnim zahtjevima, poput poreza na imovinu. Onda biste izgubili ponekog prijatelja na čijim jahtama ljetujete, ali razmislite o tome", kazala je. "Ova Vlada osigurala je Slavoncima kartu u jednom smjeru", dodala je. 

10:00 Davor Dretar (DP) postavio je pitanje premijeru u vezi izrade strateškog plana za poljoprivredu i povlačenju sredstava iz EU. Kaže da je EK poslala pismo Hrvatskoj puno kritika zbog "loše izrade strateškog plana za povlačenje EU sredstava za hrvatsko selo".

"Trebaju li se poljoprivrednici zabrinuti da će zbog nerada i lošeg plana ostati bez 3,6 milijardi eura i hoće li državni tajnik Tušek snositi ikakvu odgovornost?", upitao je Dretar.

Plenković kaže da je Plan u potpunosti na tragu programa Vlade. "Ministrica Vučković uživa moje povjerenje, ona je odgovorna za sve dokumente", kazao je premijer. 

Dretar kaže kako nije zadovoljan odgovorom, već samo formom. "PR-ovski članak, od istine se ne može pobjeći. Vladajući...vi...gledate stvarnost potpuno drugim naočalama. Čujemo da je vama u ovoj zemlji dobro, ali pokazatelji su drugačiji. Vidjeli smo kada ste se vratili s grudanja u Petrinji, da građani misle drugačije", kazao je. 

9:54 Hrvoje Šimić (HDZ), postavio je pitanje ministru Ćoriću o komunalnoj mreži u Našicama i investicijama u tom kraju. 

9:48 Mato Franković (HDZ) postavio je pitanje Olegu Butkoviću, ministru prometa. Pitanje se odnosilo na brod Postira. Kaže da je putnički brod neuporabljiv, a da i dalje plovi. "Navedeno plovilo se nakon remonta vratilo, i ponovo je stavljeno u uporabu. Ignorira se sigurnost posade i putnika. U kojem vremenskom roku se može očekivati adekvatnije plovilo?", upitao je Franković.

"Navedeno plovilo servisira Jadrolinija, a navedeno plovilo starije je od mene. Razgovarali smo s Jadrolinijom o tome. Njihov prihod je zbog korone bio manji i nisu mogli ići u investicije i nabavu novih plovila. Namjeravamo uskoro ići u nabavku novih plovila, raspisat će se natječaji za gradnju novih brodova. Izgradit će se u 2023. godini. Jadrolinija ide u nabavku šest novih brodova, 3 putnička i tri katamarana", kazao je ministar. 

9:41 Ermina Lekaj Prljaskaj (NZ) postavila je pitanje ino-ministru Gordanu Grliću Radmanu o posjetu premijera BiH.  "Hrvatska je dužna štititi svoje državljane izvan domovine, i u BiH. Koliko smo se približili rješavanju nerješenih pitanja BiH?", pitala je zastupnica. Ministar je hvalio premijerov posjet BiH. Kazao je da bi se na proljeće trebala dogoditi zajednička sjednica Vlade RH i sjednica Vijeća ministara BiH. Govorio je o potrebi izmjene izbornog zakona. 

9:36 Počelo je redovito zasjedanje Sabora i utvrđen je Dnevni red Sabora. 

8:21 Aktualnim prijepodnevom počinje zasjedanje Sabora. Na dnevnom redu proljetnog zasjedanja je više od 160 točaka, te na teme koje trebaju raspraviti, saborske zastupnike u iduća dva mjeseca čeka vrlo dinamičan rad.

Uz aktualno prijepodne, Sabor će ovu srijedu raspraviti premijerovo Izvješće o sastancima Europskog vijeća u prošloj godini, u četvrtak paket zakona o socijalnoj skrbi, u petak konačnu verziju zakona o zaštiti potrošača.

Oporba se u četvrtak dogovara o Horvatovoj smjeni

U četvrtak bi se, na inicijativu Anke Mrak Taritaš (Glas) trebala sastati saborska oporba kako bi se dogovorila o opozivu ministra graditeljstva Darka Horvata, odnosno u perspektivi cijele Vlade, zbog sporosti u obnovi nakon potresa.

"Ministar Horvat nije dorastao svojoj zadaći i ne može obavljati taj posao, a neuspjela obnova jedna je od najvećih sramota ove države", ustvrdila je u utorak Mrak Taritaš, napominjući kako bi, da se radilo na pravi način, Zagreb danas bio ogromno gradilište, što nije slučaj.

Ministar Horvat zadužen je da vodi obnovu, rasprava o njegovu radu treba biti ozbiljna i temeljita, a premijer Andrej Plenković u Saboru treba objasniti zašto mu se već nije zahvalio na suradnji, rekla je zastupnica.

No, vladajući drugačije gledaju na ministrov rad i njegov opoziv. Horvatov resor je iznimno težak, stvari se ne mogu prikazivati crno-bijelo, treba analizirati brojke, rekao je prije desetak dana predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na informaciju da oporba počinje skupljati potpise za Horvatov opoziv.

Smanjenje stope PDV-a na plin, istražna povjerenstva

Oporba na novoj sjednici želi otvoriti i niz drugih aktualnih tema, Zeleno-lijevi blok (ZLB) traži da se Vladu zaduži da zbog naglog rasta cijena plina nađe zakonsko rješenje za smanjenje stope PDV-a na plin. U formi interpelacija oporba želi raspraviti o radu Vlade vezano za obnovu, upravljanje sustavom civilne zaštite, popis stanovništva.

Traži i osnivanje istražnog povjerenstva o korištenju europskih fondova, upućivanje zahtjeva Državnom uredu za reviziju da pregleda stanje strateških robnih zaliha itd.

Uz sve to, Most bi idući tjedan trebao donijeti potpise prikupljene za raspisivanje ustavotvornog i zakonodavnog referendum, kojima bi se, kako kažu "ukinula stožerokracija" i covid potvrde, a Sabor bi, umjesto Nacionalnog stožera, dvotrećinskom većinom, donosio potrebne odluke.

Aktualno Sve na jednom mjestu: Uskoro putujete? Pogledajte na koja koronapravila trebate pripaziti Epidemiološka pravila prelaska granica - 1 Epidemiološka pravila prelaska granica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Epidemiološka pravila prelaska granica - 2 Epidemiološka pravila prelaska granica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Epidemiološka pravila prelaska granica - 3 Epidemiološka pravila prelaska granica - 3 Foto: DNEVNIK.hr Epidemiološka pravila prelaska granica - 4 Epidemiološka pravila prelaska granica - 4 Foto: DNEVNIK.hr Epidemiološka pravila prelaska granica - 5 Epidemiološka pravila prelaska granica - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Epidemiološka pravila prelaska granica - 6 Koronavirus Sve na jednom mjestu: Uskoro putujete? Pogledajte na koja koronapravila trebate pripaziti 1/6 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene