Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema tko potpisati

DOK SE ČEKAJU IMENA MINISTARA Deseci milijuna kuna za poduzetnike stoje neiskorišteni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetovališta za zaštitu potrošača od studenog nisu isplatila plaće niti su platili račune za struju, vodu i grijanje. Nemaju novca jer zbog promjene vlasti ministarstvo gospodarstva nije moglo raspisati natječaj.

Dok se čekaju novi ministri i novi proračun, čekaju i programi te javni natječaji za poduzetnike vrijedni desetke milijuna kuna, poput natječaja za kupovanje strojeva, modernizaciju ili opremanje tvornica. Na čekanju su i zaštitnici potrošača koji od studenog nemaju za plaće i režije jer im tehnički ministar ne može raspisati natječaj za financiranje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na samitu u Parizu - 3 Vojna pomoć Andrej Plenković iz Pariza: "Svoje jedinstveno ratno iskustvo želimo prenijeti Ukrajincima" Slika nije dostupna Veliki planovi Diana Prpić iz Startaj Hrvatska: ''Batelu zamišljam kao svjetski poznati brend, želim ga staviti na stol svakoga kućanstva''

Savjetovališta za zaštitu potrošača od studenog nisu isplatila plaće niti su platili račune za struju, vodu i grijanje. Nemaju novca jer zbog promjene vlasti ministarstvo gospodarstva nije moglo raspisati natječaj.

'Čeka se novi ministar gospodarstva koji bi raspisao natječaj za 4 savjetovališta ono u Osijeku, Zagrebu, Puli i Splitu. Da se dobiju ti novčeki da savjetovalište počne normalno funkcionirati', rekao je Igor Vujović iz Društva 'Potrošač'.

U ministarstvu gospodarstva na čekanju su programi koji su prošle godine iznosili ukupno oko 130 milijuna kuna. Osim za zaštitu potrošača tu je novac za ulaganje u industriju te za jamstva za kredite u prerađivačkoj industriji.

Putem poduzetničkog impulsa ministarstva poduzetništva obiteljska tvrtka iz Zeline dobila je 200 000 kuna za nove strojeve koji su otvorili i jedno novo radno mjesto.

'Već smo kupili jedan stroj s kojim sad naveliko proizvodimo poplune. Za dvadeset dana moramo proizvest tisuću popluna i taj stroj nam ubrzava proces proizvodnje za 40 posto i stvarno za 20 dana možemo napraviti tisuću popluna i sretni smo', rekla je poduzetnica Maja Klobučar.

Poduzetnički impuls sada čeka hoće li ga nastaviti novi ministar s novim proračunom. Prošle godine 50 milijuna kuna podijeljeno je za proizvodnju i usluge, revitalizaciju poslovnih procesa, majstorske ispite i stipendije.

Iz ministarstva poduzetništva kažu kako svakodnevno primaju upite kada će novi javni pozivi, a i iz zelinske tvrtke kažu da bi se prijavili na neki natječaj da još prošire proizvodnju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene