Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Proglašena elementarna nepogoda za općine Rešetari i Cernik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodsko-posavski župan Danijel Marušić proglasio je elementarnu nepogodu za područja općina Rešetari i Cernik u novogradiškom kraju koje je u dva navrata posljednjih dana pogodilo jako nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom, dok je drniški gradonačelnik Ante Dželalija poslao prijedlog šibensko-kninskom županu za proglašenje elementarne nepogode za drniško područje.

Stradali su poljoprivredni usjevi, a vodena bujica oštetila je i prometnice, te stambene i gospodarske objekte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isplata za elementarnu nepogodu 'Proizvođačima sa 100 posto štete je premala naknada od 23 posto' Slika nije dostupna Po rijeci plovi smeće, prijeti širenje zaraza 'Stanje je katastrofalno, gore nego u ratu'

Gotovo dvije tisuće hektara obradivih površina bilo je pod vodom, a vatrogasne te ekipe Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda bile su danonoćno na terenu.

Prema prvim procjenama, šteta samo od prvog nevremena premašit će milijun kuna.

Brodsko-posavsko županijsko povjerenstvo za procjenu štete zaduženo je da u najkraćem roku provjeri stanje na terenu, a općinske vlasti da poduzmu sve potrebne mjere za ublažavanje posljedica nevremena.

Za drniško područje zatraženo proglašenje elementarne nepogode


Drniški gradonačelnik Ante Dželalija poslao je danas prijedlog šibensko-kninskom županu Goranu Pauku za proglašenje elementarne nepogode za područja naselja Siverića, Tepljuha, Biočića i Miočića koje je prekjučer pogodilo jako olujno nevrijeme s tučom.

Tuča je najviše oštetila vinovu lozu i voćnjak. Na temelju prijava građana, drniško Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izišlo je na teren i utvrdilo da je šteta na poljoprivrednim kulturama veća od 80 posto.

Zato je danas od Šibensko-kninske županije zatraženo proglašenje elementarne nepogode za spomenuta područja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene