Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produženi vikend

Oprez, stižu orkanski vjetrovi i nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je produženi vikend i u ovim trenucima mnogi Hrvati kreću na zimski odmor. Većina ih ide na skijanje, čak 15 posto više nego prošle godine.

Većina skijaša krenut će sutra rano ujutro, kako bi izbjegli gužvu i čekanje na granici. 'Sutra ujutro rano krećemo, da izbjegnemo gužvu, pretpostavljamo da će biti u subotu. 3 obitelji, prijatelji, rođaci, na Nassfeld, blizu je, povoljno je', rekao je jedan od skijaša.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Ukusi su se malo promijenili. Tradicionalno se odlazi na padine Italije, Austrije, Slovenije. No ove godine ide se i istočnije, u BiH. Europska skijališta očekuju oko 100 tisuća Hrvata.

Kako bi zimovanje što ugodnije proteklo, nije loše poslušati savjete HAK-a. 'Treba pripaziti na ograničenja u prometu, imati HR naljepnicu koja je itekako propisana. Treba pripaziti i na poledicu i vožnju prilagoditi stanju na kolniku', savjetuje Irena Belamarić iz HAK-a.

'Za zemlju u kojoj idete trebaju sve četiri zimske, ali i dodatni lanci koji pomažu ako zapadnemo u snijeg. Treba voditi brigu da su naše tekućine ispravne i otporne na smrzavanje', savjetuje Marin Morana iz HAK-a.

Jedino što bi moglo skijašima pokvariti zadovoljstvo, jest vrijeme. 'I kod nas će biti najviše problema zbog jakog i olujnog sjeverca, na Jadranu bure koje će stvarati probleme u prometu. Stižu nam orkanski vjetrovi i nevrijeme. To će osim sutra, biti i cijeli vikend', rekla je meteorologinja Nove TV Ana Bago. Dodala je kako će tijekom vikenda osjetno zahladnjeti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene