Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodano Dalmacijavino

'Pokisli smo, tako se i osjećamo, kao pokisli miševi nakon 36 godina radnog staža'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalmacijavino prodano je nakon 11 dražbi za 70 i pol milijuna kuna. Novi vlasnike je Marinko Zadro, većinski dioničar Šećerane Viro iz Virovitice.

Nakon 11 dražbi prodano je državno poduzeće Dalmacijavino i to za 70 i pol milijuna kuna, što je četvrtina početne cijene.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion...

Na Trgovačkom sudu u Splitu kupio ga je Marinko Zadro, većinski dioničar Šećerane Viro iz Virovitice. Radnici se sada pitaju koliko će oni dobiti od prodajne cijene jer potražuju novac za otpremnine. Mlađi se nadaju nastavku proizvodnje.

Novi vlasnik je i osobno bio u Dalmacijavinu, ali na sudu i pred novinarima nije se pojavio.

Dalmacijavino: Iako u stečaju, posluju sve bolje

'Mi svi smo bili gotovo sigurni da ispod sto milijuna neće ta cijena pasti. Međutim, sve teži su tržišni uvjeti, sve teže je prodati. U ovom stečaju će se još dosta novaca dobiti za radnike koji imaju potraživanja', rekao je Perica Mitrović, stečajni upravitelj Dalmacijavina.

'Pokisli smo, tako se i osjećamo, kao pokisli miševi nakon 36 godina radnog staža', komentirala je prodaju jedna od radnici poduzeća, dok je druga poručila da se radi o kastastrofi za ljude. 'Dobit će nešto minimalno, malo', poručila je.

'Bolesni smo, ne može pokriti nekome niti lijekove, ali ako dobijemo ove otpremnine bar neko vrijeme bi bili mirniji za svoju egzistenciju', riječi su još jedne radnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene