Obavijesti Video Pretražite Navigacija
42. dan prosvjeda

Prodaju KIO Keramike ispituje DORH, radnici prosvjeduju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je vlasnik šatora koji je Udruga vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike Orahovica unajmila za svoje prosvjedne potrebe odustao od za danas najavljenog rušenja šatora, a radnici platili 2000 kuna najma, prosvjed obespravljenih i prevarenih radnika nastavlja se sve do ispunjenja radničkih potraživanja.

'Četrdeset dva dana i noći prosvjedujemo i tražimo svoje otpremnine, neisplaćene plaće i naknade, ali od prvog dana do sada nema nikakvih pomaka. Sada se pokazuje da je i pismo državnog tajnika Joze Sarača, u kojem piše da će se Ministarstvo gospodarstva odreći svojih potraživanja u korist radnika, bilo napisano samo u predizborne svrhe da se smire prosvjednici', kaže tajnik Marijan Vučinić.

Radnici u prosvjedu potražuju oko 16 milijuna kuna i do sada su dobili potvrdu od stečajnog upravitelja KIO Keramike da će iz stečajne mase uspjeti naplatiti nešto više od dva milijuna kuna. Zbog sumnje u špekulativnu prodaju tvornica KIO Keramike u stečaju, ovaj slučaj ispituje i DORH kojemu je prijavu nezakonitih radnji u prodaji KIO Keramike podnio Siniša Caktaš, u ime zagrebačke tvrtke 3 Energija.

Caktaš je u prijavi prozvao HBOR i predsjednika uprave Antuna Kovačeva, kao i stečajnog upravitelja, stečajnu sutkinju i predsjednika vijeća vjerovnika koje sumnjiči da su omogućili spuštanje prodajne cijene imovine stečajnog dužnika. Caktaš tvrdi da je svima njima uputio ponudu po kojoj je spreman platiti 103 milijuna kuna za tvornice u stečaju koje su na kraju prodane tvrtki Keramika Modus za iznos od 46 milijuna kuna. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene