445480
445480
445480
445480
445480

Voda je tekućina bez mirisa, boje i okusa - ona u Čabru je nešto drugačija

  • , 03.08.2016., 21:25
  • Autor:
  • komentara

1500 stanovnika na području Općine Čabar tuži se na neispravnu vodu, slab pritisak i dotrajale cijevi. I sve bi nekako i podnijeli da sve to ne moraju platiti. Deru račune, pa im stižu ovrhe.

 
 
 
 
Problem vode u Čabru (Video: Dnevnik Nove TV)
Problem vode u Čabru (Video: Dnevnik Nove TV)

Definicija vode je tekućina bez mirisa, boje i okusa. Voda u Čabru je sa svim -  smrdi, smeđa je i gorka.

Pitali smo u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo što bi se sad trebalo dogoditi.

'Dakle ukoliko voda koja se isporučuje u sustavu javne vodopskrbe nije ispravna onda je isporučitelj javne vodopskrbe dužan obavijestiti javnost da voda nije za piće', kaže Magdalena Ujević Bošnjak, voditeljica u odsjeka za kemiju vode u HZJZ-u.

Leonard Vesel, direktor Komunalnog društva Čabranka poručuje da je 'prema nalazima voda direktno ispravna za piće'. Mještani pak vodu odbijaju piti. Ne samo da vodu ne žele piti, nego je iz drskosti ne žele ni platiti. Ne samo da deru račune, nego i obavijesti o ovrhama.

Kristina Merle ispričala je da su mještani, kada su samo čistili rezervar, pronalazili u cijevima štakore, žabe, zmije...

'Izvorište pokriveno s pocinčanim limom, s kamenjem, vrećama i to je dostupno i za oborinske vode i sve ulazi u sustav', priča Stjepan. Iz HZJZ-a poruču da nemaju informacije da se tako nešto prekriveno lišćem koristi u javnoj vodoopskrbi.

'Nemamo informacija, ali tako nešto da se dogodi bi bilo vrlo čudno', kažu.

Čabranima nije čudno, nego svakodnevno. Čude se samo djeca kad im zaboravne bake u toj ispravnoj vodi peru bočice. Pa pobjegnu glavom bez obzira.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se