Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva sata čekanja na granici

KILOMETARSKE KOLONE Čeka se i po 2 sata, promet usporavaju nesreće i jak vjetar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet je gust na većini cesta u smjeru mora.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 ispred tunela Sveti Rok (219.+500 km) u smjeru Splita vozi se otežano, u koloni od 3km, a pred odmorištem Krka (315. km) u smjeru Zagreba vozi se usporeno jednim trakom, izvještava HAK.

Pročitajte i ovo Ilustracija kontrola prometa Gužva na autocesti A1: Policija provodila akciju gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..."

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, a kolone su u ovim trenucima: 

Na zagrebačkoj obilaznici (A3), pred naplatom Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 9 km, a iz smjera Ivanja Reke oko 20 km.
Na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km.
Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od Zaprešića prema Jankomiru kolona je oko 2 km.
Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, pred naplatom Sveta Helena kolona je oko 13 km.
Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je oko 4 km.
Na autocesti A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa kolona je oko 2 km,
Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 2 km i djelomično se proteže na Istarski ipsilon. 

Riječ je o podacima koji se mijenjaju iz minute u minutu, a stanje na cestama možete pratiti na stranicama HAK-a OVDJE.

Snimili smo kako se iz zraka hvataju ukoštac s prometnim gužvama

Jak vjetar

Povremeno su zastoji na dionici autoceste A1 između Zagreba i Bosiljeva, duž Jadranske magistrale i na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima, te na Krčkom mostu.

Zbog prometnih nezgoda na autocesti A3 Bregana-Lipovac, poslije čvora Križ (78. km +450m) kolona je oko 7 km u smjeru istoka, između čvorova Slavonski Brod i Sredanci (na 229. km)  u smjeru Zagreba.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle,(I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Svetoga Roka i vijadukta Božići, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, te na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić, na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod  i na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice-Vrbovsko.

Dva sata se čeka na prijelaz granice kod Metkovića i Dubrovnika

Velike su gužve na graničnim prijelazima kod Metkovića i Dubrovnika na ulazu iz Bosne i Hercegovine gdje se na prijelaz granice čeka oko 2 sata pa se vozače poziva na korištenje alternativnih graničnih prijelaza, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Na graničnom prijelazu u Doljanima kod Metkovića kilometarska je kolona i seže skoro do Čapljine s bosanskohercegovačke strane. Istodobno na ulaz u BiH na tome graničnom prijelazu se čeka oko sat vremena.

Identično je stanje i na granici Gabelja Polje kod Metkovića koja je ovoga ljeta privremeno otvorena za međunarodni promet. Policija poziva vozače da koriste druge granične prijelaze u blizini u Bijači, Staroj Bijači, Orahu i Crvenom Grmu u ljubuškoj općini.

Dva sata se čeka na prijelaz i na graničnome prijelazu Ivanica na izlazu iz BiH prema Dubrovniku. Zamjenski granični prijelaz za dolazak na dubrovačko primorje je u Čepikućama nadomak Slanog.

I na drugim graničnim prijelazima u Orahovlju i Velikoj Kladuši na prijelaz granice u oba smjera čeka se oko 30 minuta, a oko 40 minuta čeka se na graničnom prijelazu Kamenskom na izlazu iz BiH, kao i na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH.(Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene