Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLINSKA AFERA

Filipović priznao da je dobio obavijest šefa HEP-a: "Dobili smo dopis, ali..."

Prema priopćenju Ministarstva, Frane Barbarić obavijestio je Ministarstvo da će po zapunjenju slobodnih skladišnih kapaciteta HEP viškove plina koristiti za vlastitu potrošnju te će ih prodavati na domaćem i stranom tržištu.

Ministar gospodarstva Davor Filipović oglasio se u utorak priopćenjem za medije u kojem ističe kako je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić dopisom od 5. travnja ove godine obavijestio Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da će "po zapunjenju slobodnih skladišnih kapaciteta HEP viškove plina koristiti za vlastitu potrošnju te će ih prodavati na domaćem i stranom tržištu, ako se ne naloži drugačije postupanje u svrhu zbrinjavanja viškova plina".

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Strava u Španjolskoj: Tijelo djeteta (2) bez glave pronađeno na pješčanoj plaži u odmaralištu punom turista

Ministarstvo gospodarstva nije zatražilo drugačije postupanje, a HEP nije informirao Ministarstvo da će viškove prodavati po netržišnim cijenama suprotno obavijesti koju su dostavili Ministarstvu, stoji u priopćenju.

"Također, Barbarić nije obavijestio Ministarstvo ni o zapunjenju svojih skladišnih kapaciteta niti o mogućnostima skladištenja plina u drugim skladištima plina", kažu iz Ministarstva i dodaju kako je prvu informaciju o takvoj prodaji HEP-ova plina Ministarstvo dobilo 29. lipnja 2023. dopisom od HROTE-a.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Traje istraga USKOK-a Božinović o izvidima u HEP-u: "Za sve postoje tragovi. To nije pitanje zbog kojeg se trebamo postavljati navijački"

"Vlada RH je nakon toga promijenila Uredbu i time je HEP prestao preuzimati plin od INA-e. Ni u jednom od dopisa koji je HEP uputio Ministarstvu ne navodi se mogućnost prodaje plina na način kako je to u konačnici HEP napravio niti se Ministarstvo obavještava o postupanju Uprave HEP-a nakon zaprimljenog dopisa od 5. travnja", stoji u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene