Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Orešković vlast predao Plenkoviću

''Učinit ćemo najbolje što možemo za našu Hrvatsku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u Saboru izglasana Vlada, službeno je obavljena primopredaja vlasti u Banskim dvorima.

U Dvorani hrvatskih banova u Banskim dvorima i službeno je obavljena primopredaja vlasti. Opozvani premijer Tihomir Orešković predao je vlast Andreju Plenkoviću.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

'Čestitam Vam na izboru i želim Vam uspješan mandat. Ostavljam Vam izvještaj Vlade, oko 1.800 stranica, rast BDP-a, povećanje broja nezaposlenih i smanjenje javnog duga. Hrvatska ima sjajnu budućnost i do nas je da iskoristimo ovu priliku. Mogu reći da sam imao priliku i prije nego sam bio premijer promovirati Hrvatsku, a to ću i nastaviti. Bila mi je čast voditi Vladu', rekao je Orešković.

Plenković mu je zahvalio na predanom angažmanu. ''Imamo zadaću rada na dobrobiti zemlje i svih hrvatskih ljudi. Proučit ćemo izvješće koje nam ostavlja prethodna Vlada i nastojati od idućeg tjedan što prije raditi za sve ciljeve koje smo najavili danas u programu'', rekao je Plenković.

Odgovarajući na pitanja novinara kazao je da će temelji porezne reforme biti prioritet njegove Vlade. Neka će rješenja, kaže, biti na snazi već sljedeće godine. 

''Učinit ćemo najbolje što možemo za našu Hrvatsku'', rekao je Plenković.

Najavio je kako će već sutra s kolegama iz Europske unije u Bruxellesu razgovarati o aktualnim globalnim pitanjima uključujući i proces proširenja.

Na pitanje o najtežem trenutku dok je vodio Vladu, Orešković je rekao kako je među najtežim trenucima bio opoziv, ali snagu mu je dalo to što su građani prepoznali da je došao pomoći Hrvatskoj i zahvalio im je na podršci koju je 'i osjetio'.

Podsetimo, Plenkovićeva Vlada večeras nakon maratonske rasprave dobila je potporu 91 zastupnika u Hrvatskom Saboru.

U novoj Vladi su 20 ministara i četiri potpredsjednika.  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku vodit će Nada Murganić, Ministarstvo turizma - Gari Cappelli, Ministarstvo znanosti i obrazovanja - Pavo Barišić, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije - Gabrijela Žalac, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova - Davor Ivo Stier, Ministarstvo unutarnjih poslova - Vlaho Orepić, Ministarstvo obrane - Damir Krstičević, Ministarstvo financija - Zdravko Marić, Ministarstvo pravosuđa - Ante Šprlje, Ministarstvo uprave - Ivan Kovačić, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja - Lovro Kuščević, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava - Tomislav Ćorić, Ministarstvo kulture - Nina Obuljen Koržinek, Ministarstvo poljoprivrede - Tomislav Tolušić, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike - Slaven Dobrović, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture - Oleg Butković, Ministarstvo gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta - Martina Dalić, Ministarstvo hrvatskih branitelja - Tomo Medved, Ministarstvo zdravstva - Milan Kujundžić, Ministar bez portfelja - Goran Marić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene