Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednja isplaćena u rujnu

Primio plaću u iznosu 64,17 kuna...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici GRAMIP - TPS-a posljednju plaću primili za rujan.

Svakog tjedna radnici GRAMIP-a proizvode poljoprivredene proizvode, no za svoj rad ne dobivaju plaću. 'Znači, oni nas ucjenjuju: 'ako napravite, dobit ćete', a gdje su novci za strojeve koje smo prije napravili? I prije smo radili. Znači, ako ja sada radim strojeve i dobivam plaću, primjerice za 11. mjesec za te strojeve, a što sam radio u  prosincu, siječnju i veljači, gdje su ti novci? Isto se nešto radilo, a novaca nema', rekao je ekipi Provjerenog radnik GRAMIP-a Ivan Kucifer.

Jedna od uplata plaća koja mu je sjela na račun bila je u iznosu od 64,17 kuna, no kazao je kako se nekada zalomi i po 200, 500, a rijetko tisuću kuna.

Pročitajte i ovo Novac, plaća Objavljeni podaci Imate li toliko? Ovo je prosječna plaća u Zagrebu, a objavljeno i koje je zanimanje najplaćenije Ilustracija Rezultati istraživanja Alarmantni podaci: Gotovo polovici radnika plaća pokriva samo osnovne troškove, četvrtina traži drugi posao

Doprinos radnicima nije uplaćen već više od pola godine. S računa radnika tvrtka skida novac za rate kredita koji bi trebao prosljeđivati banci, ali taj novac na kraju ne bude uplaćen banci. Vlasnik tvrtke Josip Žužul otvara tvrtku za tvrtkom, prijavljuje ih na adrese na kojima žive ljudi koji nemaju pojma o tim tvrtkama. Nadležnim institucijama poslali su upite, no bezuspješno.

>> Hrvati imaju niže plaće i sve manje troše!

Iz Ministarstva poduzetništva i obrta tvrde kako oni nisu nadležni te su ih uputili na Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, koji također tvrde kako nisu nadležni za ovaj slučaj. Oni ih pak upućuju na Državni inspektorat, Državni inspektorat kaže kako u ovom slučaju ni oni nisu nadležni te da pokušaju u HGK, no oni, također, tvrde kako ovo nije slučaj za njih.

Do vlasnika tvrtke nisu uspjeli doći. Prema riječima direktora GRAMIP-a Vlade Škarupke vlasnik je izvan Hrvatske. U cijeloj ovoj priči nije čudno to što vlasnik pokušava na sve moguće načine ne platiti svoje obveze. Tužno je što mu to ova država omogućava jer sve institucije koje su zvali dale su im potpuno jednak odgovor - nije u našoj nadležnosti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene