Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko se nije žalio

Referentici iz Sinja prijete otkazom jer je radila previše savjesno?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručna referentica za katastar nekretnina u Sinju, već se tri godine na Općinskom sudu u Splitu pred Službeničkim sudom bori da ne dobije otkaz – a razlog je bizaran.

Ni sutkinji ni tuženoj, 53- godišnjoj Miri Marasović stručnoj referentici za katastar nekretnina u Sinju, nije jasno što joj se konkretno stavlja na teret. Sutkinja je odlučila da se zahtjev odbaci kao ''nerazumljiv i nepotpun te se po istom ne može postupati''.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Zbog toga što je, kako kaže Marasović, upozoravala svoje nadređene na nezakonito postupanje u radu,ona se već tri godine na Općinskom sudu u Splitu pred Službeničkim sudom bori da ne dobije otkaz, piše Slobodna Dalmacija.

Državna geodetska uprava tereti je da potvrde, odnosno uvjerenje u pet predmeta ''nije izdavala sukladno podacima službene evidencije, već je izdavala potvrde i o činjenicama o kojima službene evidencije vode vode druga država tijela''. Također, u jednom slučaju, po optužbi, potvrdu, nije izdala u zakonskom roku.

Između ostalog, tereti se da je se u vremenu od 3. prosinca 2012. do 16. svibnja 2014. u pismenim obraćanjima nadređenim službenicima koristila rječnikom i načinom ''u suprotnosti s načelima etičkog kodeksa državnih službenika''.

Konkretno, zasmetalo im je to što se ministrici Anki Mrak Taritaš, obraćala na neprimjeren način tvrdeći da se ''lažne potvrde i dalje izdaju u cijeloj Hrvatskoj bez ikakvog dokaza'' i da treba raspustiti cijelu Državnu geodetsku upravu.

Zamjeraju joj što je izdavala potvrde tražeći podatke drugih državnih tijela, a kakve podatke, kako je to na sudu pojasnio jedan od njezinih šefova, ''ni jedan katastarski ured uopće ne bi trebao tražiti''. Potvrde koje bi ona izdala sadržavale su suvišne podatke, smatraju njezini nadređeni.

Dakle, kad bi neka stranka došla po potvrdu temeljem koje ostvaruje određena imovinska i druga prava Marasović bi od nje, kad je to bilo nužno, zatražila da joj donese, primjerice, rješenje o nasljeđivanju, podatke o roditeljima ili pravnim precima, potvrdu porezne uprave, policije i slično.

Smatrala je da stvarno stanje u katastru nije samo ono koje je provedeno i evidentirano u kompjuteru, nego i sve ono o čemu se vodi postupak upisa i evidentiranja.

Zanimljivo je da ona sve ove godine radi i da se nitko od stranaka nije žalio na njezin rad.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene