Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije prvi put

Prijepori Vlade i predsjednika oko izraelske zastave na zgradi jednog ministarstva: "Koja je sljedeća?"

Oko podrške Izraelu u Hrvatskoj opet dvije vanjske politike. I dok se Vlada jasno svrstala i u znak potpore na ministarstvo objesila izraelsku zastavu, predsjedniku Zoranu Milanoviću takav je potez, citiramo, idiotski. A i Izrael je kaže izgubio njegove simpatije.

Na zgradi ministarstva vijori se izraelska zastava.

"Ministarstvo vanjskih poslova je na svoju zgradu simbolički postavilo Izraelsku zastavu. Mi podržavamo pravo Izraela na obranu i sigurnost u skladu s međunarodnim pravom", rekao je premijer Andrej Plenković.

Za Vladu je to politička odluka. Za predsjednika Zorana Milanovića
- drugim zastavama u Hrvatskoj nema mjesta. Osim protokolarno, manjinskim, Nato i EU.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade, ilustracija dostavili popis Vlada reagirala na izjave predsjednika Milanovića: "Ponovno iznosi laži"

"Koja je zastava sljedeća? U ovoj zemlji se zna kako se sa zastavama raspolaže, a to je bila reakcija ministra kad gledamo kontekst priče idiotska. Nisam slučajno odabrao tu riječ jer idiotizam ima više refleksija to ne radiš naprosto", poručuje Milanović.

Pročitajte i ovo Gaza Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Raste broj žrtava u Gazi. Oko 40 posto ranjenih su djeca: "Većina dolazi iz ruševina vlastitog doma"

Ovo nije prvi puta. Na dan ukrajinske neovisnosti zgrada Vlade bila je obojena u plavo žuto. Ovaj puta podrška je u obliku zastave na ministarstvu.

Više detalja o ovoj temi pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene