Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4 za i 4 protiv

NEDOVOLJNO ARGUMENATA Prijedlog o ukidanju Mesićevog ureda nije prošao na Odboru za Ustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijedlog Vlade o ukidanju ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića od 1. svibnja nije dobio potrebnu potporu saborskog Odbora za Ustav.

Prijedlog Vlade usvojen na sjednici 13. travnja o ukidanju ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića od 1. svibnja nije dobio potrebnu potporu saborskog Odbora za Ustav, budući da su četiri člana Odbora bila za taj prijedlog, a četiri protiv, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika Projekt na Srđu Gradonačelnik Dubrovnika prozvao Mesića zbog svjedočenja: "To je frapantno" Stjepan Mesić Svečanost u Jasenovcu Mesić na komemoraciji u jednom trenutku morao sjesti, dali su mu i vode: Doznajemo što se dogodilo

Kako doznaje Jutarnji list, zastupnicima smeta obrazloženje Vlade da se ured ukida zbog uštede, odnosno zbog "trenutnih gospodarskih uvjeta".

Podsjećamo, Vlada je na sjednici 13. travnja prihvatila prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti (predlagatelj: Klub zastupnika HSP-AS).

Ministrica uprave, Dubravka Jurlina Alibegović, objasnila je kako se prijedlogom zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske, po prestanku dužnosti, ukida pravo na ured i ostala prava poput privatnog vozača i automobila na teret državnog proračuna.

Bivšem predsjedniku Republike Hrvatske, po završetku dužnosti i određenog vremenskog roka, na usluzi ostaju tjelohranitelji, dok se ostale benificije ukidaju.

Kako je naglasila ministrica Jurlina Alibegović time će se uštediti oko 600.000 kuna godišnje. Vlada je prihvatila izmjene zakona, koje će, nakon glasanja u Saboru stupiti na snagu 1. svibnja 2016. godine.

Stjepan Mesić kazao je da je 'cijeli taj Vladin igrokaz obračun s njim osobno'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene