Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prihvaćena rezolucija o Hrvatskoj, 2009. moguć ulazak u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski parlament danas je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu velikom većinom glasova prihvatio rezoluciju o Hrvatskoj u kojoj se 2009. spominje kao godina kada bi Parlament mogao dati pristanak na ulazak Hrvatske u EU-u.

"Hrvatska bi trebala učiniti sve kako bi provela potrebne reforme s ciljem da se pregovori završe na vrijeme kako bi Europski parlament dao svoj pristanak prije sljedećih europskih parlamentarnih izbora u lipnju 2009. godine", kaže se u rezoluciji. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vajgl nakon sastanka 'Bildt se ozbiljno namjerava baviti rješenjem graničnog spora' Slika nije dostupna Slovenski tisak Nedjeljni izbori za Europski parlament porazni za Pahora

U rezoluciji se Hrvatska pohvaljuje za dosad postignuti napredak u pristupnom procesu. 

>> Mesić nije iznenađen 2009. kao godinom ulaska u EU

Ističe se da je temeljita reforma državne uprave, pravosuđa i policije nužni uvjet za dostizanje standarda potrebnih za članstvo u EU-u.

U dokumentu se izražava potpora Vladi i oporbi na njihovim naporima da unatoč izbornoj godini donesu potrebne, iako teške odluke u području politike tržišnog natjecanja i državnih potpora, jer će od tih odluka korist imati svih hrvatski građani.

Glasovanje je obavljeno ručno, a budući da je uvjerljiva većina
glasovala za rezoluciju, glasovi se nisu prebrojavali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene