Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi nakon lokalnih izbora

Pribislavec: Referendumom odlučuju o načelnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani međimurskog Pribislavca danas izlaze na referendum. Oko 2500 građana izjasniti će se o razrješenju načelnice Višnje Ivačić.

Za razrješenje HNS-ove načelnice zalaže se 6 od 11 općinskih vijećnika. U Odluci o raspisivanju lokalnog referenduma navodi se kako se on raspisuje zbog učestalog kršenja odluka Općinskog vijeća i Statuta općine.

Pročitajte i ovo Dunja Mazocco Drvar Objavila Vlada Na osobni zahtjev razriješena Dunja Mazocco Drvar, više nije na čelu Uprave za klimatske aktivnosti Tomislav Dujmenović i pacijentice sisačke bolnice Niz skandala Pokrenuta inicijativa za razrješenje kontroverznog ravnatelja bolnice: "Mi se ovdje nećemo zaustaviti"

Načelnicu se optužuje kako je potpisala više štetnih ugovora, kako ni jednom nije u pisanoj formi odgovorila na vijećnička pitanja, kako je kršila odluke Općinskog vijeća o izgradnji osnovne škole te plaćanjem stručnih mišljenja i izradom novih projekata nanijela znatnu financijsku štetu.

>> Pribislavec: Pao dogovor, djeca se vraćaju u školu

Trošak održavanja referenduma, prvog u Hrvatskoj nakon neposrednih lokalnih izbora 2009. godine, procjenjuje se na desetke tisuća kuna, a financirat će se iz proračuna Općine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene