Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svake sekunde njih milijun

Upoznajte lovce na munje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sezona olujnih nevremena tek je počela. Visoke temperature kao da izazivaju stvaranje grmljavinskih oblaka. Svake sekunde na Zemlju nebo ispali oko milijun munja.

Provjereno je razgovaralo s 24godišnjim Hrvojem koji zna kakav je osjećaj kada grom prođe kroz ljudsko tijelo. On ga je, naime, doživio i preživio prije 6 godina.

Pročitajte i ovo Tuča u Slavonskom Brodu Dobro je biti na oprezu Oluja pogodila dijelove Slavonije, potopila Slavonski Brod: Što nas očekuje danas? Spacio čovjeka iz potpoljenog podvožnjaka Herojski pothvat! Utrčao u vodu da spasi čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku: "Bio je u šoku, nije reagirao, a brzo se dizala razina vode"

'Munja me pogodila u kišobran i kišobran je odletel nekakvih 2-3 metra dalje. Ja sam ostal malo u šoku, nisam baš bil siguran točno što se desilo i nakon toga su počeli ljudi s autobusne trčat do mene da pitaju da li je sve u redu.Pretpostavljam da je munja samo prošla kroz mene i kroz obuću.'

U Provjerenom, večeras u 22:00 ne propustite pogledati prilog Eme Branice o tome kako nastaju munje i gromovi i kako se zaštiti od njih te tko su lovci na munje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene