Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preuređenje Kerumovog hotela od 150 milijuna kuna koči administracija?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investicija na rekonstrukciji i dogradnji hotela Marjan, koji će zbog potpune rekonstrukcije zatvoriti vrata gostima u listopadu, popela se na 150 milijuna eura.

Hotel bi svoja vrata gostima trebao otvoriti sljedeće turističke sezone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DORH stavio zabranu na gradnju na Marjanu Ima li novca za Fani? Slika nije dostupna 'Nema otimačine' Razumije li Kerum sukob interesa?

- Zadovoljan sam tijekom radova, ali nisam zadovoljan rokom jer smo prije tri godine kupili hotel, izjavio je Željko Kerum, investitor. Kerum je nezadovoljan činjenicom što mu je u Splitu trebalo više od tri godine, za dobivanje dozvola, a sam smatra kako bi realan rok bio 6 mjeseci.

Prozvao je gradsku vlast zbog spore realizacije projekta proširenja zapadne obale, bez kojeg, kako kaže, nema kvalitetnog prometnog rješenja, a time njegov hotel ne može dobiti pet zvjezdica.

- Nisam zadovoljan, naravno da nisam zadovoljan kako napreduje hotel Marjan. Ne zbog mene, moje strane i izvođenja radova, nego zbog spore administracije. Ma koji to stručnjaci rade dvije godine studiju valovanja koja je uvjet proširenja zapadne obale, rekao je Željko Kerum.

Iako gradonačelnik nije htio precizirati datum proširenja obale, Kerum ga je izazvao time što je Kuret ipak najavio gradnju podvodnog tunela koji će spojiti obje splitske obale.

- Moramo znati da se zapadna obala ne rekonstruira isključivo zbog hotela Marjan, nego zbog potreba grada i već duže vremena mi razmišljamo o novom prometnom rješenju, kaže Ivan Kuret.

Glavni projektant Jerko Rošin obećao je da će do sljedeće sezone, kada se elitni hotel treba prikazati u obnovljenom ruhu, biti proširena i zapadna obala kako bi se između ostalog osigurao i nesmetan pristup Kerumovom hotelu.

Inače, vrijednost hotela premašuje 150 milijuna eura, a posebno ponosan Željko Kerum je na wellness centar koji sam vrijedi 5 milijuna eura. Hotel će, imati 330 soba, od čega 60 apartmana. Također će imati i predsjednički apartman.

Vanjski bazen koji se na tri nivoa, panoramsko dizalo, samo su neke od atrakcija u kojima će uživati budući gosti. Osim toga, poseban značaj splitska vlast vidi u kongresnom centru i svim pratećim sadržajima, a Rošin pak u njemu vidi kariku koja je presudna da Split sve više postane turističko središte, a ne samo tranzitni grad.

- Radije ću srušiti jedan kat nego pristati na manje od pet zvjezdica zbog njihove sporosti u rješavanju pristupa hotelu - poručio je na koncu Kerum na upit razmišlja li o manjem broju zvjezdica zbog neadakvatnog ulaza u hotel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene