Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zločin

Presuda za ubojstvo hrvatskog civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojici bivših pripadnika paravojnih postrojba tzv. SAO Krajine danas bi se na zagrebačkom Županijskom sudu trebala izreći nepravomoćna presuda za ratni zločin i ubojstvo hrvatskog civila Vladimira Letića iz Stublja u blizini Hrvatske Kostajnice 1991.

Za ubojstvo su optuženi Pero Đermanović i Dubravko Čavić kojemu se sudi u odsutnosti. Tereti ih se da su sredinom listopada 1991. Letića vezali žicom i odvezli u zapovjedništvo u Gornji Hrastovac, gdje su ga zlostavljali. Idućeg dana odvezli su ga u njegovo selo Stubalj, gdje im je morao pokazati u kojim kućama ima oružja. Nakon toga su ga, po optužnici, odvezli u šumu, gdje su ga kundacima i nogama pretukli i polomili mu noge, a zatim ubili s više hitaca.

Đermanović je optužen i da je s Ljubišom Čavićem krajem listopada provalio u dvije kuće u Graboštanima i zapalio ih.

Suđenje se na zagrebačkome Županijskom sudu ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo lanjsku presudu sisačkoga Županijskog suda kojom je Đermanović osuđen na 11 godina zatvora, Dubravko Čavić na devet, a Ljubiša Čavić na dvije godine zatvora. Jedino je potvrđena jednogodišnja kazna Ljubanu Bradariću, osuđenom zato što je pucao iz puške i zastrašivao preostalo hrvatsko stanovništvo u Stublju.

Nepravomoćnu presudu danas u 14,30 sati izreći će sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića. (Hina)

Pročitajte i ovo Marko Krpan, zapovjednik Bojne Tigrovi i zapovjednik snaga na terenu Snage u Hrvatskoj Kostajnici Zapovjednik Bojne Tigrovi pomaže u borbi s poplavama. Istaknuo glavni problem: "Napunjena je 61.000 vreća pijeska" Slika nije dostupna UBOJSTVO 70-GODIŠNJAKA Uhićen zbog ratnog zločina na području Hrvatske Kostajnice: "Žrtvu ubili hicem iz vatrenog oružja, a zatim bacili u rijeku"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene