Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da' srbijanskim i mađarskim obveznicama

PREPORUČILI ULAGAČIMA DA NE ULAŽU U HRVATSKU Što zapravo znači ta odluka za RH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika britanska multinacionalna banka Barclays preporučila je ulagačima da, zbog političke krize u Hrvatskoj, radije ulažu novac u srbijanske i mađarske obveznice.

Iz HDZ-a ističu kako je to još jedna poruka financijskog tržišta da se politička kriza mora riješiti inače će poskupjeti zaduživanje Hrvatske u inozemstvu.

Ekonomski analitičari pak smatraju kako ova vijest ne znači ništa za hrvatsko zaduživanje na stranim tržištima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUPROTNI POGLEDI Razgovori kod Predsjednice: "Ovo nisu konzultacije" Slika nije dostupna ŠEKS IMA RJEŠENJE Rasplet krize u Saboru: Tko može zamijeniti Petrova?

'Neodgovornost u obnašanju vlasti može dovesti do ovoga da oni koji nam trebaju posuditi novce i koji nas trebaju kreditirati će to skupo naplatit.U i konačnici ćemo svi to skupo platiti', rekao je Ivan Šuker (HDZ).

'To mogu raditi samo oni i uznemiravati hrvatsku javnost koji ne žele dobro Hrvatskoj', komentirao je Ivan Lovrinović.

'Uvijek će biti preporuke za kupnju nečega i prodaju nečeg drugoga.Ova vijest je naročito beznačajna zato jer ta ista banka preporučuje taktično kupovanje srpskih i mađarskih umjesto naših kratkoročnih obveznica, a istovremeno savjetuje kupnju hrvatskih dugoročnih obveznica', izjavio je ekonomski analitičar Nenad Bakić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene