Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUPROTNI POGLEDI

Razgovori kod Predsjednice: "Ovo nisu konzultacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obavit će razgovore s predstavnicima svih parlamentarnih političkih stranaka.

Nakon burnih događaja u Saboru, brojnih preokreta, ali i nedoumica koje su ostale, zasigurno neće nedostajati tema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak na Pantovčaku Premijer Orešković razgovarao s predsjednicom Grabar Kitarović Slika nije dostupna Predsjednica o raspletu krize Apel Kolinde Grabar Kitarović

Predsjednica kaže da se želi informirati od neposrednih aktera, iz prve ruke, da oni kažu njihov pogled na ovu političku situaciju. Poglavito je zanima što kane napraviti u budućnosti, dakle koji su njihovi idući koraci.

U Uredu predsjednice inzistiraju da ovo nisu konzultacije jer kažu da se konzultacije održavaju samo i isključivo nakon parlamentarnih izbora, nego su ovo razgovori sa šefovima svih parlamentarnih stranaka.

Predsjednica, kažu, mora skrbiti po Ustavu o funkcioniranju države i može razgovarati kad god, gdje i s kim želi na tu temu.

U petak rano ujutro počinju ti razgovori. Najprije dolaze predstavnici nacionalnih manjina, a potom nezavisnih klubova. Negdje između 12 i 13 sati dolazi najprije Most, SDP i na kraju HDZ.

U Uredu predsjednice su mi rekli kako su svi pozvani potvrdili svoj dolazak. Bit će zanimljivo vidjeti što će reći čelnici HDZ-a i Mosta jer imaju potpuno suprotne poglede na pitanje izbora novog predsjednika Hrvatskog sabora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene