Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bivši saborski zastupnik

Preminuo Josip Kregar, sveučilišni profesor i pravnik

Preminuo je Josip Kregar, nekadašnji dekan Pravnog fakulteta i bivši saborski zastupnik.

Josip Kregar, rođen je 1. siječnja 1953. godine u Ogulinu. Osnovnu školu završio je u Novom Vinodolskom, a gimnaziju u Šibeniku.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 2 Parlamentarni izbori VIDEO Pogledajte virtualnu sabornicu, u novom sazivu gledat ćemo više od 60 novih lica Glasovanje izvan Hrvatske - 4 Kako to? Kakva sramota: Nisu glasali ni sami za sebe

Diplomirao je 1976. na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a u dva je mandata od 2005. do 2009. godine obnašao dužnost dekana te je bio član Rektorskog kolegija. Od 1998. do 2002. bio je na čelu udruge Transparency International Hrvatska.

U Sabor je ušao 2011. godine, kao nezavisni zastupnik izabran s koalicijske liste SDP-a. Tijekom mandata prešao je u stranku Ive Josipovića Naprijed Hrvatska.

Tijekom mandata bio je predsjednik Odbora za pravosuđe, član Odbora za zakonodavstvo i član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije. Bavio se problemima lokalne uprave i samouprave, korupcije, sukoba interesa i ljudskih prava. 

Autor je i koautor u više od stotinu objavljenih radova. Autor je i prijedloga većeg broja zakona, nacionalnog programa suzbijanja korupcije (2001. i 2006. godine) te strategije reforme javne uprave (2002. godine).


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene