Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josip Broz ga je volio jer je bio 'Dalmoš'

Preminuo Ivo Eterović, Titov osobni fotograf

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavni umjetnik fotografije Ivo Eterović preminuo je u četvrtak u Beogradu u 76. godini.

Ivo Eterović je rođen 1935. godine u Splitu, fotografijom se profesionalno bavi od 1956. godine, a od 1959. radi u Beogradu, koji je izabrao kao mjesto trajnog boravka. Najpoznatiji je po fotografijama brojnih gradova, ali i po portretima Tita i Jovanke Broz. U posljednje vreme je dosta fotografisao i papu Benedikta XVI, pa je planirao i izložbu i monografiju o poglavaru Katoličke crkve.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović STAVILI TITA UZ ČETNIKA Zoran Milanović o skandalu u Srbiji: ''Draža Mihailović je bio jedna obična budala'' Slika nije dostupna Tvrtko Jakovina za DNEVNIK.hr Povjesničar objasnio tko se doista u Domovinskom ratu borio pod ''Za dom spremni'', ima i važnu poruku za premijera Plenkovića

>> 'Tito je jeo za dvojicu, pio za trojicu!'

Eterović je široj javnosti vjerovatno najpoznatiji kao Titov osobni fotograf. Do Tita je došao gotovo slučajno, kada je kipar Antun Augustinčić bivšem predsjedniku SFRJ predložio da njegove biste radi prema Eterovićevim fotografijama.

'Svidjelo mu se što sam Dalmoš, što nikad nisam uljepšavao stvari. Ja nisam titoista, dobio sam profesionalnu priliku života i iskoristio sam je', rekao je Eterović o suradnji s tatom.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene