Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero na liječenju

Požega: Preminula sedma žrtva svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općoj županijskoj bolnici u Požegi jučer je oko 16,30 sati umro prvi pacijent na području Požeško-slavonske županije sa simptomima gripe H1N1, izvijestila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije dr. Dinka Nakić.

Po njezinim riječima, pacijent je u požešku Opću županijsku bolnicu došao u subotu u vrlo teškom stanju, a zbog komplikacija na plućima bio je priključen na respirator. Riječ je o 41-godišnjemu muškarcu iz Požeštine koji nije bolovao od kroničnih bolesti, a prvi simptomi gripe pojavili su mu se u Vinkovcima, gdje se prošlog tjedna javio liječnicima. 

Pročitajte i ovo Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Pobjegao nakon nesreće Cure detalji pronalaska odbjeglog vozača: Pronađen čak 10 kilometara dalje, policija ga je odmah odvezla u bolnicu - "Postoje dvije dimenzije kazne" Potraga u Požegi, ilustracija - 3 Treći dan potrage Nastavlja se potraga za vozačem koji je sletio autom u rijeku kod Požege: "Odjednom je naišao i samo udario u mene, ja sam završio u jarku"

>> Potvrđeno: Umrli u Sisku šesta je žrtva gripe

U požeškoj bolnici od virusa H1N1 dosad se liječilo 11 pacijenata. Šestero ih je otpušteno, a još ih četvero zadržano na liječenju. Po riječima dr. Nakić, umro je zbog komplikacija na plućima, koje su možda uzrokovane i kasnim javljanjem liječniku. Podsjetimo, od komplikacija izazvanih virusom tzv. svinjske gripe, od pneumokokne sepse, u Općoj bolnici  u Sisku u srijedu  je umro 55-godišnji muškarac iz Repušnice kod Kutine, potvrdila je sisačka Bolnica i Ministarstvo zdravstva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene