Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripadao tzv. rizičnoj skupini

Potvrđeno: Umrli u Sisku šesta je žrtva gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od komplikacija izazvanih virusom tzv. svinjske gripe, od pneumokokne sepse, u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku jučer kasno popodne umro je 55-godišnji muškarac iz Repušnice kod Kutine, potvrdila je danas sisačka Bolnica.

Šesti smrtni slučaj od pandemijske gripe potvrdilo je danas Ministarstvo zdravstva.  Pedesetpetogodišnji I.K. nalazio se u sisačkoj bolnici od nedjelje, gdje je primljen s visokom temperaturom i popratnim simptomima gripe H1N1, a u sisačku Bolnicu nekoliko dana ranije primljena je i njegova supruga s istim simptomima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povećan stupanj higijenske zaštite Zaraženih sve više, poseban režim uveden i u vrtiće Slika nije dostupna Pridržavajte se liječničkih savjeta Izbjegavajte zatvorene prostore s puno ljudi

>> Umro pacijent u Sisku: Šesta žrtva svinjske gripe?

Kako ističu u sisačkoj Bolnici, preminuli pacijent zbog svoje debljine pripadao je tzv. rizičnoj skupini. Supruga preminuloga dobro se oporavlja i idućih će dana biti otpuštena iz bolnice.
Nakon nedavne smrti 33-godišnjaka iz Žabna kod Siska, 55-godišnji oboljeli druga je žrtva tzv. svinjske gripe s područja Sisačko-moslavačke županije.

Podsjetimo, umrli pacijent sam se u nedjelju, u podnevnim satima javio Domu zdravlja Kutina, jer je osjetio simptome koji upućuju na svinjsku gripu. Iz kutinskog Doma zdravlja prevezen je vozilom hitne pomoći dovezen u Sisak i smješten na odjel zajedno sa suprugom. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene