Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokroviteljica već 6 godina

Premijerka posjetila djecu oboljelu od tumora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je djecu koja se liječe na Odjelu za solidne tumore u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, kojem je pokroviteljica od 2005. godine.

Predsjednica Vlade ove je godine, uz prigodne darove, odjelu predala i donaciju od milijun kuna zaklade 'Hrvatska za djecu' koji je namijenjen psihosocijalnoj pomoći mališanima koja se tu liječe i njihovim obiteljima. Odjel za solidne tumore u Klaićevoj najveći je onkološki odjel za liječenje tumora dječje dobi i referentni centar Ministarstva zdravstva, a trenutno se tamo liječi 35 djece. Oko 150 djece je u stalnom tretmanu liječenja, a godišnje se otkrije 75 novooboljelih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna najmlađi i najranjiviji Ravnatelj Klaićeve o porastu broja malih pacijenata: ''Tjeskoba, nemir, zatvorenost, promjena ponašanja... Korona je ostavila traga na djecu'' Slika nije dostupna Izolirani od drugih Više od 100 hospitalizirane djece u Klaićevoj na COVID odjelu

Predsjednica Vlade kazala je kako je najviše govora bilo o proširenju odjela za koji je Vlada lani dana inicijalna sredstava od milijun kuna.

Projekt dogradnje dva nova kata, površine 1500 kvadratnih metara, u fazi je idejnog rješenja te ishođenja lokacijske i građevinske dozvole, a trenutno se čeka odobrenje Grada Zagreba. Kosor je stoga pozvala odgovorne u Zagrebu da požure s potporom da se program dogradnje što prije realizira.

'Kroz odjel godišnje imamo vrlo veliki protok djece, njihovo je liječenje zahtjevno i dugotrajno pa ona zaslužuju najviši tretman liječenja', izjavio je predstojnik Klinike dr. Goran Roić.(Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene