Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ime Vlade

Premijerka čestitala Uskrs katoličkom i pravoslavnom svećenstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor čestitala je Uskrs, u ime Vlade i svoje osobno ime, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupu đakovačko-osječkom i metropolitu, mons. Marinu Srakiću, kardinalu Josipu Bozaniću i nadbiskupu zagrebačkom gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije i svim pravoslavnim vjernicima.

'Vjera kao temelj kršćanskog života, izvor je nepresušne nade i snage u našim srcima. Dočekujući Uskrs, duhovno obnovljeni kroz molitvu i odricanje, proslavljamo pobjedu života i novi početak. Vrijeme je to u kojem u prikazu žrtve Isusa Krista, osnaženi pronosimo poruke mira, ljubavi i zajedništva", ustvrdila je u čestitki mons. Srakiću, poželjevši mu radostan i blagoslovljen Uskrs.

Poželjevši kardinalu Bozaniću da proslavi Uskrs u zdravlju i miru, Kosor je napomenula kako 'slaveći Kristovo uskrsnuće, slavimo pobjedu vjere, slavimo pobjedu ljubavi i zajedništva'. 'Darovana nam je nada u vječni život i mi s istinskim uvjerenjem iznova spoznajemo Boga. Neka Vas ta spoznaja vodi i nadahnjuje u mudrom i smjernom vodstvu Crkve u Hrvata', stoji u čestitki.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je u povodu pravoslavnog Uskrsa čestitku gospodinu Jovanu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije i svim pravoslavnim vjernicima.

Čestitka i pravoslavnim vjernicima

'Vaše Visokopreosveštenstvo, nadolazeći uskrsni blagdani daju nam snagu da se odgovorno suočimo s izazovima vremena u kojem živimo te nas uvijek iznova pozivaju na promicanje tolerancije, razumijevanja i zajedništva među ljudima. Neka Vam, u duhu najvećeg kršćanskog blagdana, predstojeći dani proteknu u miru i zadovoljstvu, prožeti ljubavlju, nadom i svjetlom Kristova uskrsnuća. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, želim Vama, Vašem svećenstvu i svim pravoslavnim vjernicima, sretan i blagoslovljen Uskrs. Hristos voskrese!', stoji u čestitki predsjednice vlade. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene