Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi su ih željeli

'Ovo je velika ušteda, dobili smo vrhunsku robu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Da takve stvari kupujemo nove, koštalo bi stravično puno', poručio je Milanović.

Premijer Zoran Milanović razgledao je danas 30 oklopnih vozila MRAP, dio donacije SAD-a, koja su u Remontni zavod Oružanih snaga dopremljena iz talijanske baze u Livornu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

'Ovo je velika ušteda, dobili smo vrhunsku robu. To su mnogi drugi željeli. Bit će plaćen PDV i carina i ovo je sad naše', rekao je Milanović, ističući da se radi o 'jednoj od najvećih nabavki te vrste u vremenu koje pamtimo'.

'Da takve stvari kupujemo nove, a potreba postoji, koštalo bi stravično puno. Ono što smo trebali kupiti na natječaju prije pet, šest godina, sada ćemo dobiti praktički besplatno', rekao je Milanović te podsjetio da su dopremljena vozila samo dio kontigenta te da ih u Hrvatsku do kraja godine treba stići više od 200.

Načelnik Glavnog stožera OS RH Drago Lovrić kazao je da će ta vozila koja je SAD donirao Hrvatskoj služiti za opremanje jedne bojne u gardijskoj brigadi, specijalnih, logističkih i sanitetskih postrojbi koje će moći obavljati zadaće u operacijama potpore miru, ali i unutar Hrvatske.


FOTO Pogledajte poklon Amerikanaca hrvatskoj vojsci

Objasnio je kako se radi o vozilima za prijevoz šest ljudi te da je cijela posada pritom zaštićena od metaka, eksplozija i protutenkovskih mina.

Izvijestio je da će se do kraja godine, u suradnji s Amerikancima, obučiti svi vozači i tehničari te da je uz vozila doniran i komplet rezervnih dijelova.

PDV za dopremljena vozila je plaćen, a ostatak će se platiti iz državnog proračuna, rekao je Lovrić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene