Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slika alarmantna, a nema tona

Milanović šuti već četvrti dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović, premijer zemlje čije je gospodarstvo proglašeno najgorim u Europskoj Uniji, već četvrti dan izbjegava govoriti o takvim projekcijama Europske komisije.

Izostala je i žešća reakcija predsjednika Ive Josipovića, nakon što je hrvatsko gospodarstvo proglašeno najgorim u Europskoj Uniji, iako poslovna zajednica i analitičari upozoravaju da je gospodarska slika zemlje alarmantna.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..." Zoran Milanović "Lažu vas" Milanović o Turudiću: "To mu je najbolja stvar koju je napravio"

Ni u Koprivnici ni na sudu s Bandićem, ni na sjednici Vlade... premijer Zoran Milanović već danima izbjegava komentirati loše projekcije Europske Komisije za hrvatsko gospodarstvo. Nije odgovorio ni danas na naš pisani upit. Premijerovu šutnju njegovi ministri ne žele komentirati.

'Iskreno ne mogu to komentirati.', rekao je ministar poduzetništva Gordan Maras za Dnevnik Nove TV.

Ministar Maras uvjeren je da Hrvatsku u idućoj godini očekuje gospodarski rast. 'Rezultati ne mogu doći preko noći i neko vrijeme treba da se pokaže i mi ćemo to sigurno vidjeti u 2015. kada će biti prva godina nakon 6 godina recesije da imamo pozitivan rast BDP-a', dodaje Maras.

Predsjednik države Vladu ni premijera ne kritizira iako su prikazali tri milijarde kuna manji deficit nego što ga je izračunala Europska Komisije. Josipović danas tvrdi - pomaci na bolje u gospodarstvu su vidljivi.

Premijer i treći dan bez komentara na oštre kritike

'Iako ohrabrujući rezultati posebice zadnjih godinu dana nisu još onakvi kakvi bismo željeli vidjeti. Možemo zaključiti da su novi zakoni koji podržavaju investicije dobri, ali ne i dovoljni, da možemo još zaista možemo još bolje i više a najviše će pomoći naravno i intenzivnije reforme', kaže Josipović.

Predsjednik je gostovao na riječkom investicijskom forumu. Dočekali su ga prosvjednici neformalne udruge riječkog pokreta otpora koji već neko vrijeme bivšeg ministra Slavka Linića prozivaju za korupciju. Prekidali su i govor primorsko-goranskog župana.

Prosvjeduje i predsjednički kandidat Milan Kujundžić. Neshvatljiva mu je i premijerova šutnja i predsjednikova reakcija. Traži da Vlada podnese ostavku kako bi se predsjednički i parlamentarni izbori održali u isto vrijeme.

'Nema smisla produžavati ovu agoniju kada cijeli svijet vidi da imamo najlošijega premijera u Europi, kada imamo predsjednika koji zabija glavu kao noj u pijesak, neće napraviti ništa - trenutak je za poštene izbore i predsjedničke i parlamentarne', kaže Kujudžić.

Uz premijera šuti i Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva koje je proglašeno najlošijim u Uniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene