Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer o presudi

VIDEO 'Nismo zadovoljni presudom, ali je civilizirano prihvaćamo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni sud pravde objavio je presudu o uzajamnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid prema kojoj je odbačena hrvatska tužba kao i srbijanska protutužba.

Premijer Zoran Milanović nakon izricanja presude za genocid Međunarodnog suda u Haagu održao je konferenciju za novinare.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

'Nismo zadovoljni odbijanjem hrvatske tužbe, zadovoljni su odbacivanjem protutužbe. Nije utvrđen genocid, ali je utvrđeno sve ono što znamo; teški ratni zločini i etničko čišćenje. Srpska tužba je očito bila slabije utemeljena.

Hrvatska je članica EU, dobila je rat, ima priliku s najjačima graditi svoju budućnost i ide naprijed. Srbiji želimo sve najbolje u tom smislu. Od naših zahtjeva za utvrđivanjem sudbine nestalih i povratkom kulturnog blaga nećemo odustati. To je moralna obaveza koja će čekati svaku hrvatsku vladu.

Odluka suda je konačna, učinili smo sve što smo mogli. Nismo zadovoljni odlukom suda, ali je civilizirano  prihvaćamo', kazao je Milanović. 

 Odluka suda: Ni Hrvatska ni Srbija nisu dokazale genocid

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene