Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pisana korespondencija

Milanović će razmotriti optužbe: Ostaje li Slavko Linić ministar?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je još prošlog tjedna od Linića zatražio pisano očitovanje o slučaju Spačva.

Kratkim priopćenjem danas je na slučaj predstečajne nagodbe vinkovačke Spačve reagirala i Vlada iz koje poručuju da je premijer Zoran Milanović od ministra financija Slavka Linića danas dobio traženo očitovanje o tom predmetu te da će "razmotriti sve podatke iz ministrovog očitovanja kako bi imao cjelovitu informaciju".

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Andrej Plenković Reakcija na predsjednika "To je protuustavni napad": Vlada odgovorila Milanoviću, tvrde da Plenković nije mogao tražiti provjeru Turudića

Predsjednik Vlade Zoran Milanović zatražio je ranije od ministra financija Slavka Linića očitovanje o tijeku predstečajne nagodbe Drvne industrije Spačva iz Vinkovaca. Predsjednik Vlade danas je dobio traženo očitovanje ministra financija, te će razmotriti sve podatke iz ministrovog očitovanja kako bi imao cjelovitu informaciju o predstečajnoj nagodbi Drvne industrije Spačva, stoji u Vladinom priopćenju.

Predsjednik Vlade poručio je tek pisanim putem kako mora proučiti sve materijale koje mu je ministar linić poslao kako bi donio konačnu odluku. Ta je odluka zapravo odgovor na pitanje ostaje li Slavko Linić ministar ili će morati otići. Odluka je na premijeru. No u SDP-u mnogi nisu zadovoljni komunikacijom premijera i ministra koja se već mjesecima vodi putem medija. Ministar Linić u danas objavljenom očitovanju premijeru Milanoviću o "predmetu Spačva", optužuje bivšu ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec za neutemeljeno nisku procjenu zemljišta u Vinkovcima, koje je država preuzela od Spačve na ime poreznog duga u postupku predstečajne nagodbe.

U očitovanju objavljenom na web stranicama Ministarstva financija, Linić tvrdi da procjena koja je načinjena na temelju naloga Nade Čavlović Smiljanec u ožujku ove godine, nije provedena na temelju zakonskih propisa koji Poreznu upravu ovlašćuju za provođenje procjene tržišne vrijednosti nekretnina, te da nije sačinjena korištenjem podataka koji su već bili na raspolaganju Područnom uredu Porezne uprave Vukovar. Pored toga, drži kako nisu uzete u obzir prethodne procjene koje su proveli ovlašteni sudski vještaci.

Linić uzvraća udarac i u pismu Milanoviću prozvao bivšu ravnateljicu Porezne

Zaključuje da je procjena Porezne uprave iz ožujka 2014. napravljena mimo pravila struke, jer se Područni ured Porezne uprave Vukovar nije držao usporednih cijena i tabličnih pokazatelja.

U svom očitovanju premijeru Milanoviću, Linić kaže kako je nepoznato zašto je Nada Čavlović Smiljanec s tolikim vremenskim odmakom od sklapanja kupoprodajnog ugovora zatražila od Područnog ureda Vukovar procjenu vrijednosti zemljišta te ocjenjuje procjenu neutemeljenom.

Pitanje zemljišta u Vinkovcima koje je poslužilo za zatvaranje poreznog duga Spačve unutar predstečajne nagodbe, otvorio je današnju Jutarnji list koji se pita jer li Linić time oštetio državu za 27 milijuna kuna, jer je prema procjeni koju je naložila Čavlović-Smiljanec to zemljište vrijedno 6 milijuna kuna, a ne 33 milijuna koliko je plaćeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene