Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan državnosti

Milanović: Franjo Tuđman još uvijek u Zagrebu nema dostojan trg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske premijer Zoran Milanović u četvrtak je položio vijence i zapalio svijeće na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj.

Premijer Zoran Milanović je u pratnji pomoćnice ministra branitelja Vesne Nađi obišao spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, grobnicu Narodnih heroja, Središnji križ u Aleji poginuli hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, grob prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, te Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Rečenica kardinala Bozanića o blaženom Stepincu koja je izazvala veliki aplauz

Govoreći danas u Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski, premijer Zoran Milanović rekao je da se nakon 25 godina hrvatske države trebamo oko nekih stvari dogovoriti. Milanović je napomenuo da Franjo Tuđman još uvijek u Zagrebu nema dostojan trg. Iako je rekao da to ne govori kao političar jasno da je premijer uputio snažnu poruku.

Odgovor na pitanje zašto Tuđman nema dostojan trg u Zagrebu zapravo je dao sam premijer rekavši da se mi još uvijek kao društvo ne možemo dogovoriti oko nekih temeljnih stvari.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga također je u svom govoru postavila Franju Tuđmana kao središnju figuru moderne Hrvatske koji je kako kaže prateći iskazanu volju hrvatsku naroda utemeljio slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Predsjednica je napomenula da je Hrvatska ostvarila svoje strateške ciljeve, članstvo u NATO i EU, ali da to članstvo obvezuje.

U tom kontekstu spomenula je da treba više izdvajati za vojsku, a da je preduvjet za to jako gospodarstvo. Napomenula je da Hrvatska treba iskoristiti svoje članstvo u EU upravo da ojača svoje gospodarstvo.

U povodu Dana državnosti, hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović bit će i domaćica svečanog prijama koji će se održati u četvrtak navečer u uredu predsjednice na Pantovčaku.

Obilježavanja će se u Zagrebu zaključiti velikom proslavom uz kulturno-zabavni program na zagrebačkom jezeru Bundek, i koncertom Zagrebačke filharmonije. (Hina/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene