Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilazak i sastanci

Kako država misli riješiti problem Brođana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goruća tema u resoru ministra Dobrovića je i zagađen zrak u Slavonskom Brodu.

O toj temi kasno poslijepodne u Slavonskom Brodu razgovarali su premijer Andrej Plenković i ministar Dobrović s predstavnicima lokalne vlasti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Premijer Andrej Plenković u pratnji ministra Slavena Dobrovića u obilasku je Slavonskog Broda. Riječ je o redovitom obilasku hrvatskih županija. Premijer se sastao sa županom Brodsko-posavske županije, kao i gradonačelnikom Slavonskog Broda.

Andrej Plenković je nakon sastanka rekao da je rješenje ovog problema prioritet njegove Vlade. Možda najvažnije što je obećao je što skoriji sastanak vlade RH i vijeća ministara BiH na kojem bi se trebalo raspravljati o ovom problemu.

''Je li vrijeme sada... vrijeme je jučer, prekjučer, za sve ljude koji žive u Slavonskom Brodu već je kasno, ali postoji nekoliko razina djelovanja, bilateralna, europska, prema vlasniku, razgovori s EK , očekujem da ćemo od svih tih napora ostvariti rezultat'', rekao je nakon sastanka Plenković.

''Ovo je dobra stvar da smo sjeli i razgovarali, nije nama u Brodu jedini problem rafinerija, ovo je bila dobra prilika da upoznamo premijera s onim što tišti grad Slavonski Brod i županiju'', rekao je gradonačlenik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Osam godina traje borba građanski inicijativa, aktivista i samih žitelja Salvonskog Broda za čisti zrak u svome gradu. Bilo je tu puno prosvjeda, peticija, čak i prijetnji blokadom državne granice, međutim ništa se nije promijenilo. Dapače, situacija je sve gora i gora kako vrijeme prolazi. Nedavno se pojavila informacija da je ruski vlasnik rafinerije u Bosnaskom Bordu spreman uložiti u modernizaciju rafinerije kako bi se smanjilo zagađenje i emitiranje štetnih plinova no zasad je sve ostalo na najavama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene