Obavijesti Video Pretražite Navigacija
platit će kaznu

Đakić u imovinsku karticu nije prijavio auto, OPG, dionice, prihode, suprugine nekretnine, novi stan...

Josip Đakić (Foto: Dnevnik.hr)
Josip Đakić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Novaković i Plenković (Foto. Pixell) Novaković i Plenković (Foto. Pixell) Nataša Novaković (Foto: Dnevnik.hr) Nataša Novaković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Đakić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića. Josip Đakić mora pšlatiti kaznu od 12 tisuća kuna.

Premijer Andrej Plenković prijavljen je da je 2003., dok je bio službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, kupio stan po povlaštenim uvjetima. Plenković tada nije bio dužnosnik, pa Povjerenstvo ne može odlučivati o njemu.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba" Vlada RH Nakon burne rasprave VIDEO Sabor izglasao povjerenje Vladi Andreja Plenkovića

Izvjestiteljica Povjerenstva Tatijana Vučetić predložila je ponovno pokretanje postupka protiv ministra financija Zdravka Marića, za kojeg je već ranije odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga. Povjerenstvo kaže da su se u međuvremenu pojavile i nove informacije, pa tako i ona da postoji tonski zapis na kojem se čuje da je Marić aktivno sudjelovao na sastanku s Ivicom Todorićem. Članica Tončica Božić zapitala se koliki mora biti period od napuštanja tvrtke do rada u Vladi, a da se to ne bi smatralo sukobom interesa. Članica Povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković rekla je da osim toga što je Marić prethodno radio u Agrokoru ona ne vidi sukob interesa pa je predložila nepokretanje postupka. Odlučeno je da će se pokrenuti postupak, ali odluka nije donesena jednoglasno.

Bivši ministar i sadašnji zastupnik u Saboru Tomislav Tolušić također se našao na dnevnom redu Povjerenstva, koje je pokrenulo postupak zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici vezano za površinu njegove kuće. Izvijestiteljica je podsjetila da je Tolušić nakon medijskih napisa i pritisaka, ispravio imovinsku karticu.

Nije otvoren postupak protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića slijedom prijave da je u žalbenom postupku ukinuo rješenje o imenovanju za stalnog sudskog vještaka osobe koja je vještačila u predmetu Fimi media, gdje je jedan od okrivljenika HDZ. Predloženo je da se postupak ne pokrene.

HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić ima problem s ispunjavanjem imovinske kartice. Ranije je utvrđen nesrazmjer u njegovoj imovini, pa su pokrenuli postupak. Prvo u kartici nije prijavio gotovo ništa (samo klijet i vinograd), a kad je prijavio bilo je - pogrešno. Đakić je Povjerenstvu poslao očitovanje. Izvjestiteljica Tončica Božić rekla je da nije prijavio apartman na moru, automobil, OPG, dionice, prihode, poticaje, nekretnine u vlasništvu supruge, njezine dionice i dividende, novi automobil, novi stan...

''Najbolje da dođe, sjedne ovdje s nama i da ispuni tu karticu kako spada'', rekla je. Određena mu je kazna od 12.000 kuna koju može platiti u u 6 rata. Đakić nije želio dati izjavu, ali je priznao da karticu nije ispunio kako treba te je poručio da će platiti kaznu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene