Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliže se izbori?

Nema gdje ga nema, Plenković u par dana obišao gotovo cijelu Hrvatsku: "Pa on ovim tempom već dugo radi"

Aktualno Galerija Ivan Anušić, ministar obrane Ivan Anušić, ministar obrane Foto: DNEVNIK.hr Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Foto: DNEVNIK.hr Je li kampanja krenula? - 1 Je li kampanja krenula? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Je li kampanja krenula? - 2 Je li kampanja krenula? - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Je li kampanja krenula? - 3 Galerija 1/7 >>
Premijer Andrej Plenković u posljednje vrijeme često putuje. No, da je ipak krenulo malo jače, možda i zbog kampanje, dokazuje i to što je ovih dana obišao doslovno pola Hrvatske, od barokonog Varaždina do zagađenog Slavonskog Broda. Slave se stranačke obljetnice, a svaka koristi kao prilika da se pohvali uspjesima svoje Vlade.

 Ujutro u Banskim dvorima, potpis ugovora sa sindikatima.

"Jako dobro znate da se ovo nije dogodilo nikad. Poanta ovog je da smo mi prva Vlada koja se nakon niza godina odvažila napraviti ovakav zakon", rekao je premijer Andrej Plenković.

Popodne u Virovitici, večer u Slavonskom brodu. Ovako izgledaju četvrtak, petak i subota premijera Plenkovića. Svečani dočeci i rukovanja, a sve miriše na kampanju.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas u Poljskoj! Automobilom pokosio masu ljudi koji su čekali tramvaj, među 19 ozlijeđenih su i djeca

Na pitanje o izborima Plenković standardno kratko: "Reći ćemo vam". A ako pitate ministre i oni imaju spreman odgovor.

"Pa premijer ovim tempom već dugo radi.. je li sad malo brži, vjerojatno je, jer ćemo ove godine ići na izbore", poručio je Ivan Anušić, ministar obrane.

"Izborna kampanja za ljude koji promišljaju i žive politiku koju žele, unapređenje društva, traje čitavo vrijeme", dodao je Vili Beroš, ministar zdravstva.

"Pa u izbornoj smo godini, izbori su vrlo brzo", izjavila je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Koliko brzo ne žele otkriti, ali možda su se otkrili sami. Na društvenim mrežama ozbiljno se vrte promo spotovi, a sabor HDZ-a, uvjerava premijer, nije prebačen zbog izbora.

"Taj termin je planiran već odavno", kazao je Plenković. Zagreb, Varaždin, Virovitica, Slavonski brod, Banja Luka... tako izgledaju 72 sata premijera Plenkovića, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom"

"Ne bi trebali baš strepiti hoće li biti baš danas ili za dva ili tri mjeseca, u izbornoj smo godini, svaki je datum legitiman. O tome ćemo odlučit kad riješimo one projekte koje smo zacrtali", objasnio je Branko Bačić, ministar graditeljstva.

A uz sve, na skupovima upaljači, zastavice, kemijske s logom stranke. Ima li veće potvrde za reći da je kampanja krenula?

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene